r
Nosalty Logó

Epres-túrós kukucskálós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Epres-túrós kukucskálós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.3 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5348 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.4 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 5183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
  2. Sütőpapírt terítünk egy tepsibe, enyhén megvajazzuk, majd a tészta 2/3-át egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tepsi aljába.
  3. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. A maradék tésztát gombóccá alakítjuk, folpackba csomagoljuk, és szintén hidegre tesszük.
  5. A töltelék hozzávalóit elkeverjük.
  6. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, közben a hideg tészta tetejére simítjuk a túrós tölteléket, amire rárendezzük az eperdarabokat.
  7. A maradék tésztát ujjaink közt a süti tetejére morzsolgatjuk.
  8. Kb. 45 percre betesszük az előmelegített sütőbe, az utolsó pár percben hintjük meg a mandulával.
  9. Sülés után hagyjuk kb. fél órát hűlni, aztán kezdjük csak szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5989
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, mutatós és gyorsan elkészíthető sütemény. Külön előnye, hogy egész nyáron készíthető, mindig az éppen aktuális szezongyümölcsből.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...