Epres-túrós kosárka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
421
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1676
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.2 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
421
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 71.1 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2268.6 g
-
Cink 651 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 501 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.3 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 314.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
1676
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.3 g
-
Cink 92 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 71 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 43 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- Az epret apróra daraboljuk, a túrót összetörjük.
- A cukrot és a tojást kézi robotgéppel 1-2 perc alatt elkeverjük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a citrom reszelt héját, a búzadarát, illetve a krémesre összetört túrót. Jól elkeverjük a robotgéppel, majd beleforgatjuk az eperdarabkákat, és hagyjuk állni pár percig.
- Közben előkészítjük a kosárkákat. Ehhez először az olajjal kikenjük a muffinforma mélyedéseit. Aztán kiterítünk egy réteslapot, vékonyan megkenjünk olvasztott vajjal, felvágjuk kb. 10x10 centis lapocskákra. A sütőforma egyik mélyedésébe helyezünk egy lapocskát, majd egy kövekezőt úgy, hogy kicsit elfordítjuk az elsőként berakotthoz képest. Így járunk el a többi lapocskával, valamint a többi mélyedéssel is. Egy kosárkához 6-8 lapot kell felhasználni. Nekem a fenti hozzávalókból 8 kosárnyi jött ki. (2 réteslap kimaradt)
- Ha kész vannak a kosarak, megtöltjük a túrós-epres keverékkel.
- Betesszük a sütőbe, és készre sütjük ( én csak alulsütést használtam, mert hamar megpirultak a réteslapok szélei).
- Ha kész, hagyjuk pár percig állni, hogy könnyen kivehetők legyenek a formából.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7556
- Feltöltés dátuma: 2011. május 12.
Ajánló
Én csak kb. 5-6 dkg epret használtam, és sajnos így kevésbé volt érezhető az íze a végtermékben. Ezért növeltem meg a mennyiséget. Ha kihűlt, díszíthető porcukorral, de az én ízlésemnek úgy már túl édes volt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Eperszezon van, amit imádok! Pár napja azon agyalok, hogy milyen süteményt kellene készíteni az eper felhasználásával. Agyalás közben eszembe jutott egy doboz réteslap és egy doboz túró, amik felhasználásra várva pihentek a hűtőben közeledve szavatossági idejük lejártához. Aztán eszmbe jutott Stahl Judit túrós rétes muffinja, amit már rég ki akartam próbálni. Úgyhogy ötvöztem a réteslapot, a túrót és az epret, átvariáltam picit a receptet, és megszültett egy fincsi tavaszi desszert :).