r
Nosalty Logó

Epres-túrós kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-túrós kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268.6 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    92 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az epret apróra daraboljuk, a túrót összetörjük.
  3. A cukrot és a tojást kézi robotgéppel 1-2 perc alatt elkeverjük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a citrom reszelt héját, a búzadarát, illetve a krémesre összetört túrót. Jól elkeverjük a robotgéppel, majd beleforgatjuk az eperdarabkákat, és hagyjuk állni pár percig.
  4. Közben előkészítjük a kosárkákat. Ehhez először az olajjal kikenjük a muffinforma mélyedéseit. Aztán kiterítünk egy réteslapot, vékonyan megkenjünk olvasztott vajjal, felvágjuk kb. 10x10 centis lapocskákra. A sütőforma egyik mélyedésébe helyezünk egy lapocskát, majd egy kövekezőt úgy, hogy kicsit elfordítjuk az elsőként berakotthoz képest. Így járunk el a többi lapocskával, valamint a többi mélyedéssel is. Egy kosárkához 6-8 lapot kell felhasználni. Nekem a fenti hozzávalókból 8 kosárnyi jött ki. (2 réteslap kimaradt)
  5. Ha kész vannak a kosarak, megtöltjük a túrós-epres keverékkel.
  6. Betesszük a sütőbe, és készre sütjük ( én csak alulsütést használtam, mert hamar megpirultak a réteslapok szélei).
  7. Ha kész, hagyjuk pár percig állni, hogy könnyen kivehetők legyenek a formából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7557
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 12.

Ajánló

Én csak kb. 5-6 dkg epret használtam, és sajnos így kevésbé volt érezhető az íze a végtermékben. Ezért növeltem meg a mennyiséget. Ha kihűlt, díszíthető porcukorral, de az én ízlésemnek úgy már túl édes volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperszezon van, amit imádok!  Pár napja azon agyalok, hogy milyen süteményt kellene készíteni az eper felhasználásával. Agyalás közben eszembe jutott egy doboz réteslap és egy doboz túró, amik felhasználásra várva pihentek a hűtőben közeledve szavatossági idejük lejártához. Aztán eszmbe jutott Stahl Judit túrós rétes muffinja, amit már rég ki akartam próbálni. Úgyhogy ötvöztem a réteslapot, a túrót és az epret, átvariáltam picit a receptet, és megszültett egy fincsi tavaszi desszert :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...