r
Nosalty Logó

Epres sajttorta wannabe chef konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres sajttorta wannabe chef konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

380
Kalória
4.9g
Fehérje
36g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
60.2g
Víz
43.4g
Koleszterin
1.6g
Rost
24.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Összesen 2279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    361.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 2279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kekszet nylon zacskóba tesszük, és egy nyújtófa/boros üveg segítségével porrá törjük.
  2. Az összetört kekszet egy tálban összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a masszát a tortaformába öntjük, és egy kanállal jól lenyomkodjuk, tömörítjük. Mehet a hűtőbe, amíg a sajtréteget készítjük.
  3. A habteszínt felverjük tejszínhabnak. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a zselatint.
  4. A krémsajtot összekeverjük a citrom levével, héjával, a cukorral és a mézzel, majd hozzákeverjük az eperdzsemet, a natúr joghurtot, végül a tejben feloldott zselatint. Az így kapott masszát laza mozdulatokkal a tejszínhabhoz keverjük.
  5. Díszítés: a tortaforma oldalára félbe vágott epret “tapasztunk”, a formába öntjük a masszát, majd a torta tetére is félbe vágott eperszemeket teszünk. Mehet a hűtőbe.
  6. Elkészítjük az eperzselét, majd amikor a folyadék kihűlt, a torta tetejére kanalazunk annyit, hogy az eperszemeket ellepje. Dermedésig hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 18

Könnyű, elronthatatlan, finom és dekoratív! Örök kedvenc. És még sütni sem kell!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

6 tipp, hogy húsvétkor se álljon le a fogyás

Ha a húsvéti időszakra sem szeretnéd felfüggeszteni a diétádat, de nem óhajtasz lemondani a finom fogásokról, akkor mutatunk pár tippet, hogy még az ünnep alatt is olvadjanak rólad a kilók, vagy legalábbis ne gyarapodjon a súlyod.

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!