Epres sajttorta pohárban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
402
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
803
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 99.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
402
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 199.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
803
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kekszeket tiszta nylon zacskóba tesszük, a zacskó száját befogjuk, az egészet konyharuhába burkoljuk, és sodrófával vagy más, nehezebb alkalmatossággal összetörjük a kekszeket. (Nem fontos, hogy egyformán kis morzsákat kapjunk a végén, sőt.)
- A rusztikus kekszmorzsát elosztjuk két üvegpohár aljába.
- A sajtkrémhez kézi habverővel összedolgozzuk a hozzávalókat: a krémsajtot, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliamagokat. (Ha szükséges, némi plusz tejszínnel lazíthatjuk.) A krémet a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk.
- Az epret megmossuk, kicsumázzuk és egyformán kis darabokra vágjuk, tálba tesszük, és ráfacsarjuk egy fél narancs levét. Szerencsés esetben néhány órán át áll a marinádban az eper, mielőtt a krémre merjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 542
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 39307
- Feltöltés dátuma: 2013. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Petra
537 recept
Az alábbi pohárdesszertből a sajttorta ízei köszönnek vissza, elkészítése viszont lényegesen egyszerűbb. Mutatós, könnyen és gyorsan összedobható finomság, ideális vendégváró.