r
Nosalty Logó

Epres sajttorta MignonLady konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
MignonLady
Epres sajttorta MignonLady konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kekszréteg

Mascarponeréteg

Tetejére

421
Kalória
6.6g
Fehérje
32.5g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
62.4g
Víz
66.1g
Koleszterin
1.9g
Rost
22.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kekszréteg

Mascarponeréteg

Tetejére

Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kekszréteg

Mascarponeréteg

Tetejére

Összesen 5074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kekszréteg

Mascarponeréteg

Tetejére

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    358.3 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2540.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    748.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    957 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 5074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

Kekszréteg

  1. A zabkekszeket ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált kekszekkel.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. Egy 22-es tortaformát kibélelünk a kekszes keverékkel, jól lenyomkodjuk, hogy mindenhova jusson belőle.
  4. Kb. 10 percig elősütjük, addig is elkészítjük a mascarponés tölteléket.

Mascarponeréteg

  1. A mascarponét, a cukrot, a lisztet, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját a tojásokkal egy tálba mérjük.
  2. Robotgéppel addig keverjük, amíg homogén masszát kapunk, és nincsenek benne csomócskák, mascarponedarabok.
  3. A kekszes rétegre öntjük, és 170 fokon 40-50 percig sütjük, amíg szép barnás nem lesz a teteje.

Tetejére

  1. A gyümölcsöket felvágjuk, a kihűlt torta tetejére helyezzük.
  2. Elkészítjük a tortazselét a zacskón leírtak szerint. Én szoktam hozzárakni citromlevet és egy kis cukrot, így ha nem olyan édes/érett a gyümölcsünk, amit felhasználunk, még lehet javítani az ízén.
  3. Egy ecset segítségével megkenjük a gyümölcsöt a tortazselével, majd hűtőben pihentetjük. A legjobb, ha egy éjszakát pihen, de hűtőben legalább 4-5 óra kell neki, amíg kihűl.
  4. Tálalás előtt egy kenőkéssel körbevágjuk a tortát, levesszük a tortakarika oldalát, és tálaljuk a sajttortánkat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

A Hemofília világnapja alkalmából osztom meg a család kedvenc sajttorta receptjét. Ugyan színezéket nem tettem bele, de a friss eper képviseli a piros színt. Nagyon jó desszert bármilyen alkalomra, az alja kellően "ropogós" marad, nem ázik el, a töltelék lágy, krémes, és a tetejére bármilyen gyümölcs megállja a helyét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!