Epres sajttorta MignonLady konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MignonLady
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
Kekszréteg
Mascarponeréteg
-
42g mascarpone168 kcal
-
8g tejföl17 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
3 kcal
-
13g cukor48 kcal
Tetejére
-
42g eper13 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
2g cukor6 kcal
Összesen
421
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
Kekszréteg
Mascarponeréteg
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g cukor581 kcal
Tetejére
-
500g eper150 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
5074
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
Kekszréteg
Mascarponeréteg
-
26.1g mascarpone105 kcal
-
5.2g tejföl10 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
4.2g citromlé1 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
Tetejére
-
26.1g eper8 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
1g cukor4 kcal
Összesen
263
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
421
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.7 g
Zsír
-
Összesen 358.3 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 793 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2540.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 1524 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390.4 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 748.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 977 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 339 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 957 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 881 micro
Összesen
5074
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
Kekszréteg
Mascarponeréteg
-
500 g mascarpone
-
1 dl tejföl
-
1.5 ek finomliszt
-
3 db tojás
-
2 citromból nyert citromhéj
-
2 citromból nyert citromlé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
150 g cukor
Tetejére
-
50 dkg eper
-
1 csomag tortazselé
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 dkg cukor
Elkészítés
Kekszréteg
- A zabkekszeket ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált kekszekkel.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Egy 22-es tortaformát kibélelünk a kekszes keverékkel, jól lenyomkodjuk, hogy mindenhova jusson belőle.
- Kb. 10 percig elősütjük, addig is elkészítjük a mascarponés tölteléket.
Mascarponeréteg
- A mascarponét, a cukrot, a lisztet, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját a tojásokkal egy tálba mérjük.
- Robotgéppel addig keverjük, amíg homogén masszát kapunk, és nincsenek benne csomócskák, mascarponedarabok.
- A kekszes rétegre öntjük, és 170 fokon 40-50 percig sütjük, amíg szép barnás nem lesz a teteje.
Tetejére
- A gyümölcsöket felvágjuk, a kihűlt torta tetejére helyezzük.
- Elkészítjük a tortazselét a zacskón leírtak szerint. Én szoktam hozzárakni citromlevet és egy kis cukrot, így ha nem olyan édes/érett a gyümölcsünk, amit felhasználunk, még lehet javítani az ízén.
- Egy ecset segítségével megkenjük a gyümölcsöt a tortazselével, majd hűtőben pihentetjük. A legjobb, ha egy éjszakát pihen, de hűtőben legalább 4-5 óra kell neki, amíg kihűl.
- Tálalás előtt egy kenőkéssel körbevágjuk a tortát, levesszük a tortakarika oldalát, és tálaljuk a sajttortánkat! :)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 321
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 36935
- Feltöltés dátuma: 2019. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
MignonLady
4 recept
A Hemofília világnapja alkalmából osztom meg a család kedvenc sajttorta receptjét. Ugyan színezéket nem tettem bele, de a friss eper képviseli a piros színt. Nagyon jó desszert bármilyen alkalomra, az alja kellően "ropogós" marad, nem ázik el, a töltelék lágy, krémes, és a tetejére bármilyen gyümölcs megállja a helyét.