r
Nosalty Logó

Epres sajttorta MignonLady konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MignonLady
Epres sajttorta MignonLady konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kekszréteg

Mascarponeréteg

Tetejére

Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kekszréteg

Mascarponeréteg

Tetejére

Összesen 5074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kekszréteg

Mascarponeréteg

Tetejére

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    358.3 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2540.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    957 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 5074 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Kekszréteg

Mascarponeréteg

Tetejére

Elkészítés

Kekszréteg

  1. A zabkekszeket ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált kekszekkel.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. Egy 22-es tortaformát kibélelünk a kekszes keverékkel, jól lenyomkodjuk, hogy mindenhova jusson belőle.
  4. Kb. 10 percig elősütjük, addig is elkészítjük a mascarponés tölteléket.

Mascarponeréteg

  1. A mascarponét, a cukrot, a lisztet, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját a tojásokkal egy tálba mérjük.
  2. Robotgéppel addig keverjük, amíg homogén masszát kapunk, és nincsenek benne csomócskák, mascarponedarabok.
  3. A kekszes rétegre öntjük, és 170 fokon 40-50 percig sütjük, amíg szép barnás nem lesz a teteje.

Tetejére

  1. A gyümölcsöket felvágjuk, a kihűlt torta tetejére helyezzük.
  2. Elkészítjük a tortazselét a zacskón leírtak szerint. Én szoktam hozzárakni citromlevet és egy kis cukrot, így ha nem olyan édes/érett a gyümölcsünk, amit felhasználunk, még lehet javítani az ízén.
  3. Egy ecset segítségével megkenjük a gyümölcsöt a tortazselével, majd hűtőben pihentetjük. A legjobb, ha egy éjszakát pihen, de hűtőben legalább 4-5 óra kell neki, amíg kihűl.
  4. Tálalás előtt egy kenőkéssel körbevágjuk a tortát, levesszük a tortakarika oldalát, és tálaljuk a sajttortánkat! :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 37012
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MignonLady 4 recept

A Hemofília világnapja alkalmából osztom meg a család kedvenc sajttorta receptjét. Ugyan színezéket nem tettem bele, de a friss eper képviseli a piros színt. Nagyon jó desszert bármilyen alkalomra, az alja kellően "ropogós" marad, nem ázik el, a töltelék lágy, krémes, és a tetejére bármilyen gyümölcs megállja a helyét.

Hozzávalók

Kekszréteg

Mascarponeréteg

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...