Epres-rebarbarás crumble
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
aureliavadaszan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gyümölcs réteg
-
100g rebarbara16 kcal
-
75g eper23 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
Morzsa réteg
-
25g finomliszt91 kcal
-
6g zabpehely23 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Összesen
359
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gyümölcs réteg
-
400g rebarbara63 kcal
-
300g eper90 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
16g citromlé4 kcal
Morzsa réteg
-
100g finomliszt364 kcal
-
24g zabpehely91 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
Összesen
1433
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gyümölcs réteg
-
40.6g rebarbara6 kcal
-
30.5g eper9 kcal
-
2g barna cukor8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
Morzsa réteg
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
2.4g zabpehely9 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
4.1g barna cukor15 kcal
Összesen
144
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 145.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
359
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 976.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.8 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 580.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 565 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 647 micro
Összesen
1433
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Gyümölcs réteg
-
400 g rebarbara
-
300 g eper
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
2 ek citromlé
Morzsa réteg
-
4 ek zabpehely
-
40 g barna cukor
Elkészítés
Gyümölcs réteg
- A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. A morzsa hozzávalóit a kezünk segítségével összemorzsoljuk, és félretesszük (vagy hűtőbe).
- A rebarbara szár- és levélvégeit eltávolítjuk, megtisztítjuk. Kb. ujjnyi nagyságúra feldaraboljuk őket. Beletesszük egy közepes méretű hőálló tálba, meglocsoljuk a citromlével, majd megszórjuk a kétféle cukorral.
- Az epreket megmossuk, és félbevágjuk, majd hozzáöntjük a rebarbarához, fűszerezzük fahéjjal, szerecsendióval és őrölt gyömbérrel, majd az egészet jól összeforgatjuk.
- A morzsaréteget egyenletes arányban rászórjuk a gyümölcs rétegre, és kb. 30-40 percig sütjük, addig, míg a morzsaréteg aranybarnára nem sül.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5870
- Feltöltés dátuma: 2016. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
aureliavadaszan
19 recept
A legjobb párosítás: eper és rebarbara! Mi sem bizonyítja jobban ezt a barátságot, mint ez a recept... :)