r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
aureliavadaszan
Epres-rebarbarás crumble
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcs réteg

Morzsa réteg

Összesen 359 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcs réteg

Morzsa réteg

Összesen 1433 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcs réteg

Morzsa réteg

Összesen 144 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 359 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 1433 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Gyümölcs réteg

Morzsa réteg

Elkészítés

Gyümölcs réteg

  1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. A morzsa hozzávalóit a kezünk segítségével összemorzsoljuk, és félretesszük (vagy hűtőbe).
  2. A rebarbara szár- és levélvégeit eltávolítjuk, megtisztítjuk. Kb. ujjnyi nagyságúra feldaraboljuk őket. Beletesszük egy közepes méretű hőálló tálba, meglocsoljuk a citromlével, majd megszórjuk a kétféle cukorral.
  3. Az epreket megmossuk, és félbevágjuk, majd hozzáöntjük a rebarbarához, fűszerezzük fahéjjal, szerecsendióval és őrölt gyömbérrel, majd az egészet jól összeforgatjuk.
  4. A morzsaréteget egyenletes arányban rászórjuk a gyümölcs rétegre, és kb. 30-40 percig sütjük, addig, míg a morzsaréteg aranybarnára nem sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5868
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

A legjobb párosítás: eper és rebarbara! Mi sem bizonyítja jobban ezt a barátságot, mint ez a recept... :)

Hozzávalók

Gyümölcs réteg

Morzsa réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...