r
Nosalty Logó

Epres-pudingos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ágianyci
Epres-pudingos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 2402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1350 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1791 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 2402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A sárgájába belekeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a habot is.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
  4. Ha megsült, a papírt lehúzzuk róla, és még melegen feltekerjük, majd konyharuhába csavarva hagyjuk kihűlni.

Krémhez

  1. A pudingot sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A margarint habosra keverjük a cukrokkal, és belekeverjük a kihűlt pudingot is.
  3. Kitekerjük a tésztát, megkenjük a krémmel, majd megszórjuk eperrel.
  4. Feltekerjük a sütit, majd hűvös helyre tesszük. Porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 11599
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-pudingos piskótatekercs
ágianyci 9 recept

Eredetileg az Elefántkönnycsepp recept volt, készült 2 rúd banános, azonban ebből másnapra semmi nem maradt... Viszont eper sok volt, és egy kis módosítással született ez a süti.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...