r
Nosalty Logó

Epres-pudingos gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az ördög szakácsnője
Epres-pudingos gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5353.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1815 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    566 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 3449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az előkészítéshez

  1. A tojások fehérjét felverjük kemény habnak.
  2. Folyamatosan adagolva, keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliacukrot.
  3. A tésztához hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és jól elkeverjük, majd hozzá adagoljuk a tejet és az olajat. Közben folyamatosan keverjük.
  4. Kikenjük margarinnal/vajjal a tortaformát, majd beleöntjük a tésztát, és elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben tesszük, megsütjük.
  6. Közben elkészítjük az eprespudingot. (Egy lábasban a pudingport elkeverjük 4 ek cukorral, majd csomómentesen 5 dl tejjel, és folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük.)
  7. A megsült piskótát pár percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.
  8. Elsimítjuk rajta a pudingot, és eperrel díszítjük.
  9. Elkészítjük a zselét (egy lábasban elkeverjük a port 2 ek cukorral, majd 2,5 dl vízzel, és felforraljuk. Kb. 5-7 percig sűrűsödni hagyjuk), majd a közepétől rácsurgatjuk a tortára. Vigyázzunk, hogy ne csorogjon le a szélén.
  10. Kb. 1,5 órára a hűtőbe tesszük, utána fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 126
  • Össznézettség: 160033
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-pudingos gyümölcstorta
Az ördög szakácsnője 36 recept

Rengeteg eper terem a kertben, turmix, gyümölcssaláta már készült belőle. Most jöhetett ez az egyszerű, retro süti! :)

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...