r
Nosalty Logó

Epres-pudingos gyümölcstorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Az ördög szakácsnője
Epres-pudingos gyümölcstorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

433
Kalória
7.5g
Fehérje
59.3g
Szénhidrátok
17.9g
Zsír
70.8g
Víz
71.3g
Koleszterin
1.8g
Rost
35g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5353.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1815 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    566 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 3449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Az előkészítéshez

  1. A tojások fehérjét felverjük kemény habnak.
  2. Folyamatosan adagolva, keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliacukrot.
  3. A tésztához hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és jól elkeverjük, majd hozzá adagoljuk a tejet és az olajat. Közben folyamatosan keverjük.
  4. Kikenjük margarinnal/vajjal a tortaformát, majd beleöntjük a tésztát, és elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben tesszük, megsütjük.
  6. Közben elkészítjük az eprespudingot. (Egy lábasban a pudingport elkeverjük 4 ek cukorral, majd csomómentesen 5 dl tejjel, és folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük.)
  7. A megsült piskótát pár percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.
  8. Elsimítjuk rajta a pudingot, és eperrel díszítjük.
  9. Elkészítjük a zselét (egy lábasban elkeverjük a port 2 ek cukorral, majd 2,5 dl vízzel, és felforraljuk. Kb. 5-7 percig sűrűsödni hagyjuk), majd a közepétől rácsurgatjuk a tortára. Vigyázzunk, hogy ne csorogjon le a szélén.
  10. Kb. 1,5 órára a hűtőbe tesszük, utána fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Rengeteg eper terem a kertben, turmix, gyümölcssaláta már készült belőle. Most jöhetett ez az egyszerű, retro süti! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!