r
Nosalty Logó

Epres pavlova

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Országh Kitti
Epres pavlova
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A habcsókhoz

A krémhez

Az eperöntethez

434
Kalória
6g
Fehérje
75.8g
Szénhidrátok
13.3g
Zsír
184.8g
Víz
46.3g
Koleszterin
2.2g
Rost
72.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A habcsókhoz

A krémhez

Az eperöntethez

Összesen 434 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A habcsókhoz

A krémhez

Az eperöntethez

Összesen 2596 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A habcsókhoz

A krémhez

Az eperöntethez

Összesen 150 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    184.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 434 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.6 g
  • Cukor
    434 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1108.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    402 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2596 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra.
  2. A tojásfehérjéket külön választjuk a sárgájától, egy nagyobb tálba helyezzük őket, és robotgéppel addig verjük, míg teljesen krémszerűvé válik. Ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, míg az egészet össze nem vegyítettük.
  3. Óvatosan hozzáadjuk az ecetet és a facsart narancslevet.
  4. Az így kapott krémet két egyenlő részre osztjuk, majd egy nagyobb tepsire sütőpapírt helyezünk, és erre adagoljuk a két adag habcsók krémet. Nem kell nagyon formázgatni, szépen megsül majd anélkül is.
  5. Tekerjük vissza a sütő hőmérsékletét 130 fokra. Tegyük be a krémeket, és kb. 1 órán keresztül süssük. Az eredménynek kívül ropogósnak, belül ruganyosnak kell lennie.
  6. Jöhet a krém: ehhez a tejszínt, a porcukrot, a vaníliát egészen krémesre verjük fel, majd a két habcsók tortán egyenlő arányban elosztjuk, akárcsak a felezett eperszemeket.
  7. Az eperöntethez a vizet és a cukrot egy lábasban forralni kezdjük magas hőmérsékleten. 10-15 percen belül a folyadék elpárolog, és a cukros szirup marad vissza. Dobáljuk bele az epret, és hagyjuk kihűlni, majd ha ez megtörtént, turmixgépben homogenizáljuk a szirupot és az epret. Mehet pihenni a hűtőbe. Ezzel az egész pavlovákat is meglocsolhatjuk, de tálaláskor az egyes szeletekre csorgatva még istenibb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezer éve akartam pavlovát készíteni, s ehhez a most beköszönő eperszezon pont kapóra jött. Mindeneim a kis piros szemek, ilyenkor június végéig nagyüzemben gyártom belőle a sütiket. A pavlova nagyon elegáns, mégsem túl bonyolult desszert, de bármilyen alkalomra megállja a helyét - egy orosz balett-táncosnő, Anna Pavlova tiszteletére sütöttek először ilyen habcsóktortát, innen a név. Ha megsült, tíz percig még hagyjuk a sütőben pihenni, ott kihűlni. Ne ijedjünk meg, a pavlova berepedezik kissé, ahogy kihűl, de ez mit sem von le a megjelenéséből, sőt! Többen mondtak már többfélét a sütési idejéről is: nálam most úgy tűnik, hogy a 130 fok az optimális. A receptet a brit BBC Good Food honlapján találtam, s némi változtatás után a magam ízlésére formáltam (ételszínező és narancslikőr híján). 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!