r
Nosalty Logó

Epres omlett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bibius
Epres omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az omletthez

A sütéshez

Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az omletthez

A sütéshez

Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az omletthez

A sütéshez

Összesen 179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Az omletthez

A sütéshez

Elkészítés

Az omletthez

  1. Az epret tetszés szerint feldaraboljuk. ( Én apróra vágva szeretem.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat 1 ek porcukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  5. A tojássárgás masszát óvatosan, a liszttel váltakozva a felvert habhoz keverjük.
  6. A palacsintasütőt kevés vajjal kikenjük.
  7. 1 adag (4 adag lesz belőle) masszát a felhevített palacsintasütőbe öntünk, és addig sütjük, amíg az alja kicsit megbarnul, de a tetejemég hígmarad. (Vigyázzunk, mert hamar, könnyen megég!)
  8. Az omlett egyik felére rátesszük a feldarabolt epret, megszórjuk egy kis porcukorral, majd ráhajtjuk az omlett felét, és még egy kicsit tovább sütjük.
  9. Melegen porcukorral meghintve, és eperhabbal díszítve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8230
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres omlett
Bibius 6 recept

Egyik kedvenc, könnyed nyár eleji reggelim. Ettől garantáltan jól indul a nap! :)

Hozzávalók

Az omletthez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...