r
Nosalty Logó

Epres muffin krémcsúccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Epres muffin krémcsúccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 270 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 2644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kb. 30 perccel használat előtt vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen.
  2. Vágjuk az epret apró kis darabokra.
  3. Egy közepes tálban keverjük habosra a lágy vajat, a cukrot és a vanília rúd magocskáit egy kanál segítségével.
  4. Üssük hozzá a tojásokat, szitáljuk rá a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Reszeljük bele a citrom héját, majd keverjük a kanállal sima tésztává.
  6. Öntsük hozzá a feldarabolt epret, és keverjük jól el benne.
  7. Melegítsük elő a sütőt.
  8. Tegyük a sütő rácsára a szilikonos minimuffin sütőformát, és 1-1 kanálnyi tésztát tegyünk a horpadásokba. Rács segítségével tegyük a formát a sütőbe. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára a muffinokat.
  9. Közben a citromkrémhez kanállal keverjük habosra a porcukrot a lágy vajjal. Reszeljük rá a citromhéjat, csepegtessük hozzá a citromlevet, majd adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük jól ki. Töltsük csillagcsőrű kinyomóba, és ízlésesen nyomjunk a krémből a kihűlt muffinokra.
  10. Díszítésként minden kis krémcsúcsra csücsültessünk apró eperdarabkákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7410
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Megjegyzés: Én jobban szeretem a kisebb muffinokat, de természetesen készülhet a hagyományos méretben is, úgy 9 darab lesz belőle. Ha nem szilikonos formát használunk, akkor vajjal alaposan kenjük ki a mélyedéseket. A kisült muffinokat csinos kis papírkapszlikba is áttehetjük tálalás előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Falatnyi kis nyalánkságok, Vrábel Krisztina receptje alapján. Kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánlom, mert elronthatatlan, a végeredmény viszont nagyon mutatós és finom, így garantáltan sok elismerést lehet vele besöpörni! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...