r
Nosalty Logó

Epres-mogyorós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Epres-mogyorós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltéshez

A díszitéshez

Összesen 814 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltéshez

A díszitéshez

Összesen 3253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltéshez

A díszitéshez

Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 814 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    186.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2031.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1531 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 3253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltéshez

A díszitéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A tojások fehérjéből a cukorral és pár csepp citrommal kemény habot verünk.
  3. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  4. Majd kanalanként a lisztet.
  5. Aztán a mogyorót.
  6. Majd az eperlekvárt. Citromhéjat reszelünk rá, és kevés citromlét facsarunk.
  7. Lazán a masszához keverjük.
  8. Végül az olvasztott, lehűtött vajat adjuk, lazán keverjük tovább.
  9. Sütőpapírral bélelt vagy vajazott-lisztezett tepsibe /tortaformába öntjük.
  10. Forrón előmelegített sütőbe tesszük, pár perc után takarékra véve megsütjük.
  11. Amegsült piskótát éles késsel körbevágjuk, kristálycukorral szórt deszkára borítjuk, a fenekéről lehúzzuk a sütőpapírt.
  12. Megvárjuk, míg kihűl.
  13. Levágjuk a két szélét, ahol ’kanyarodik’ a tepsi, szabályos téglalap marad. (Négyszögletes tortát készítünk ezúttal.) A levágott szélekkel az edényben maradt krémet töröljükmajd ki, és jól megesszük.
  14. Igyekszünk pontosan kettévágni a tésztát.
  15. Az egyik lapot a fenekére fordítjuk (ahonnan lehúztuk a sütőpapírt), a tetejére merjük a krémet, majdnem mindet.
  16. Az eperdzsem darabjaival (a dzemben főtt egész eperszemekkel) borítjuk.
  17. Ráfektetjük a másik lapot úgy, hogy a feneke legyen ezúttal felül.
  18. Egyenletesen lenyomkodjuk.
  19. A lapok közül kitüremkedő krémmel körbevonjuk a tortát és betesszük a hűtőbe.
  20. Legalább két órát várunk, kivesszük, a maradék krémmel kiigazítjuk a krémborítást, friss eperszemekkel dekoráljuk.
  21. Átadjuk a célszemélynek.
  22. Együtt megesszük.
  23. Krém készítése:
  24. A vajat a lekvárral jól kikeverjük.
  25. Hozzáadjuk a tojást, azzal is kikeverjük.
  26. Adjuk a tejszínt, a habfixálót, elkeverjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29270
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 24.

Ajánló

Tejszínhabbal kínáljuk, amit a maradék eperdzsemmel, mint mártással öntünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-mogyorós torta
Harmathy Ildikó 313 recept

A friss eper és a frissen készült eperdzsem felhasználásával készülő ’nehéz’ torta (mondjuk az epres-joghurtos túrótortával ellentétben), azaz sok kalória, laktató. A friss eperdzsem eperszemek nélküli, homogén részét használjuk a tésztához és a krémhez (eperlekvár), a dzsemben főtt eperszemeket a töltéshez (eperdzsem).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltéshez

A díszitéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...