Epres - mázas részeg sült csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
675
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2699
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.6 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 730.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 215.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
675
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.5 g
Zsír
-
Összesen 187.9 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2922.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1608 mg
-
Nátrium 780 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 860.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 654 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2699
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkét előző este kívül-belül bemasszírozzuk a fűszersóval. Hagyjuk pihenni éjszakára.
- Reggel kikeverjük a mázat: eperdzsem, pálinka, 1 ek olívaolaj. A maradék olívaolaj megy a tepsibe.
- A máz felével bekenjük a csirkét. Betesszük a tepsibe, mellé öntjük a vizet és lefedjük alufóliával.
- 200 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük lefedve.
- Levesszük a fóliát, a maradék mázat rákenjük a csirkére és ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3464
- Feltöltés dátuma: 2011. december 11.
Ajánló
Nagyon finom mellé valamilyen egyszerű, balzsamecetes öntettel készült saláta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valamivel különlegessé akartam tenni a csirkét, és a hűtőbe betekintve megláttam a pálinkát és a dzsemmet. Nem is volt már kérdéses, mivel fogom lekenni. Mi nagyon szeretjük az édes mázas sülteket.