r
Nosalty Logó

Epres-krémsajtos blondie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Epres-krémsajtos blondie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krémsajtos réteg

Epres réteg

Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krémsajtos réteg

Epres réteg

Összesen 2633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krémsajtos réteg

Epres réteg

Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.1 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1061 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Alap

Krémsajtos réteg

Epres réteg

Elkészítés

Alap

  1. A fehér csokit egészen apróra vágjuk (így hamarabb felolvad és kisebb az esélye, hogy megég), és gőz fölött a margarinnal felolvasztjuk, megvárjuk, míg langyosra hűl.
  2. Az alaphoz egy nagy tálban elkeverjük a két tojást a cukorral, és hozzáadjuk a vanília aromát.
  3. Ezután hozzákeverjük a cukros tojásos masszához a felolvasztott csokoládét.
  4. Végül hozzáadjuk a lisztet, és az egészet simára keverjük.
  5. Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30×15 cm) öntjük.

Krémsajtos réteg

  1. A krémsajtos réteghez összekeverjük a felsorolt hozzávalókat, majd egy kanállal a fehér csokis massza tetejére kanalazzuk elszórtan.
  2. Kanalazzunk rá az eperlekvárból is.
  3. Ezután egy kanál nyelével összekeverjük, hogy az eredmény márványos legyen.
  4. És kész is, mehet az előmelegített sütőbe: 180 fokos 20-25 perc alatt megsül. (Érdemes figyelni a sütési idő felénél, mert könnyen elkezdhet barnulni. Ha elkezdene barnulni, tegyünk sütőpapírt a tetejére.)
  5. Megvárjuk, míg kihűl, és szeleteljük. Szerintem hűtés után a legfinomabb.:)

Epres réteg

  1. Ha nincs lekvárunk, az epret botmixerrel pürésítjük, és a cukorral sűrűre főzzük (kb. 10 perc kell neki).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7324
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Ajánló

Ebből a mennyiségből egy kb. 15x30cm-es formába való adag lesz, de az ízek intenzitása miatt szerintem ez az ideális adag ebből a sütiből. További képek az elkészítéshez a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme az eredmény, ha a brownie-ba étcsoki helyett fehér csoki kerül: a blondie. Mivel eperszezon van, így egy kevés friss, házi eperlekvár koronázza ezt a villámgyors, nagyon egyszerű sütit.

Hozzávalók

Alap

Krémsajtos réteg

Epres réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...