Epres-krémsajtos blondie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Alap
-
25g margarin179 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Krémsajtos réteg
-
31g krémsajt78 kcal
-
10g eperlekvár28 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Epres réteg
-
25g eperlekvár70 kcal
Összesen
660
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Alap
-
100g margarin717 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Krémsajtos réteg
-
125g krémsajt313 kcal
-
40g eperlekvár111 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Epres réteg
-
100g eperlekvár278 kcal
Összesen
2633
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Alap
-
13.1g margarin94 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.1g fehér csokoládé70 kcal
-
14.4g tojás18 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
Krémsajtos réteg
-
16.3g krémsajt41 kcal
-
5.2g eperlekvár15 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.8g citromhéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Epres réteg
-
13.1g eperlekvár36 kcal
Összesen
344
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
660
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 156.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1404.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.1 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 185.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1061 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 1009 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
2633
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
Alap
-
10 dkg margarin
-
3 dkg cukor
-
8 dkg finomliszt
-
só csipet
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2 db tojás
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Krémsajtos réteg
-
2 ek eperlekvár
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
0.5 ek cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 tk citromlé
Epres réteg
Elkészítés
Alap
- A fehér csokit egészen apróra vágjuk (így hamarabb felolvad és kisebb az esélye, hogy megég), és gőz fölött a margarinnal felolvasztjuk, megvárjuk, míg langyosra hűl.
- Az alaphoz egy nagy tálban elkeverjük a két tojást a cukorral, és hozzáadjuk a vanília aromát.
- Ezután hozzákeverjük a cukros tojásos masszához a felolvasztott csokoládét.
- Végül hozzáadjuk a lisztet, és az egészet simára keverjük.
- Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30×15 cm) öntjük.
Krémsajtos réteg
- A krémsajtos réteghez összekeverjük a felsorolt hozzávalókat, majd egy kanállal a fehér csokis massza tetejére kanalazzuk elszórtan.
- Kanalazzunk rá az eperlekvárból is.
- Ezután egy kanál nyelével összekeverjük, hogy az eredmény márványos legyen.
- És kész is, mehet az előmelegített sütőbe: 180 fokos 20-25 perc alatt megsül. (Érdemes figyelni a sütési idő felénél, mert könnyen elkezdhet barnulni. Ha elkezdene barnulni, tegyünk sütőpapírt a tetejére.)
- Megvárjuk, míg kihűl, és szeleteljük. Szerintem hűtés után a legfinomabb.:)
Epres réteg
- Ha nincs lekvárunk, az epret botmixerrel pürésítjük, és a cukorral sűrűre főzzük (kb. 10 perc kell neki).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7325
- Feltöltés dátuma: 2013. május 27.
Ajánló
Ebből a mennyiségből egy kb. 15x30cm-es formába való adag lesz, de az ízek intenzitása miatt szerintem ez az ideális adag ebből a sütiből. További képek az elkészítéshez a blogomon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
vikki
85 recept
Íme az eredmény, ha a brownie-ba étcsoki helyett fehér csoki kerül: a blondie. Mivel eperszezon van, így egy kevés friss, házi eperlekvár koronázza ezt a villámgyors, nagyon egyszerű sütit.