r
Nosalty Logó

Epres-krémsajtos blondie

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vikki
Epres-krémsajtos blondie
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

Krémsajtos réteg

Epres réteg

660
Kalória
9.8g
Fehérje
67g
Szénhidrátok
39.1g
Zsír
46.4g
Víz
140.3g
Koleszterin
1.1g
Rost
43.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krémsajtos réteg

Epres réteg

Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krémsajtos réteg

Epres réteg

Összesen 2633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krémsajtos réteg

Epres réteg

Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.1 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    185.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1061 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A fehér csokit egészen apróra vágjuk (így hamarabb felolvad és kisebb az esélye, hogy megég), és gőz fölött a margarinnal felolvasztjuk, megvárjuk, míg langyosra hűl.
  2. Az alaphoz egy nagy tálban elkeverjük a két tojást a cukorral, és hozzáadjuk a vanília aromát.
  3. Ezután hozzákeverjük a cukros tojásos masszához a felolvasztott csokoládét.
  4. Végül hozzáadjuk a lisztet, és az egészet simára keverjük.
  5. Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30×15 cm) öntjük.

Krémsajtos réteg

  1. A krémsajtos réteghez összekeverjük a felsorolt hozzávalókat, majd egy kanállal a fehér csokis massza tetejére kanalazzuk elszórtan.
  2. Kanalazzunk rá az eperlekvárból is.
  3. Ezután egy kanál nyelével összekeverjük, hogy az eredmény márványos legyen.
  4. És kész is, mehet az előmelegített sütőbe: 180 fokos 20-25 perc alatt megsül. (Érdemes figyelni a sütési idő felénél, mert könnyen elkezdhet barnulni. Ha elkezdene barnulni, tegyünk sütőpapírt a tetejére.)
  5. Megvárjuk, míg kihűl, és szeleteljük. Szerintem hűtés után a legfinomabb.:)

Epres réteg

  1. Ha nincs lekvárunk, az epret botmixerrel pürésítjük, és a cukorral sűrűre főzzük (kb. 10 perc kell neki).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x30

Íme az eredmény, ha a brownie-ba étcsoki helyett fehér csoki kerül: a blondie. Mivel eperszezon van, így egy kevés friss, házi eperlekvár koronázza ezt a villámgyors, nagyon egyszerű sütit.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!