Epres krémes Vicikó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16g leveles tészta60 kcal
-
44g tej25 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
15 kcal
-
43 kcal
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
63g eper19 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
30 kcal
Összesen
257
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
130g leveles tészta482 kcal
-
350g tej196 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
343 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
500g eper150 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
40g mandulapehely236 kcal
Összesen
2042
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
33 kcal
-
24.2g tej14 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
2.1g vaníliás cukor8 kcal
-
6.2g vaníliás pudingpor24 kcal
-
13.8g tojásfehérje7 kcal
-
34.5g eper10 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
2.8g mandulapehely16 kcal
Összesen
141
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
257
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1974 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 586 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 793 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.6 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 611.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
2042
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
130 g leveles tészta
-
350 ml tej
-
100 g cukor
-
30 g vaníliás cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
5 db tojásfehérje
-
500 g eper
-
4 db lapzselatin
Elkészítés
- A leveles tésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk (kb 28 x 28 cm).
- Egy vékonyan lisztezett tepsi hátára vagy sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben világos aranybarnára megsütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az eperből 200 g-ot pürésítünk.
- A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük.
- A pudingporból, tejből és cukrokból egy sűrű pudingot főzünk, levesszük a tűzről, és belekeverjük az eperpürét.
- Majd a tojáshabot óvatosan hozzávegyítjük.
- A kihűlt tésztalapot egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és ráhalmozzuk az eperkrémet.
- Szépen elsimítjuk rajta (ha nagyobb a formánk, mint a tészta, akkor fóliából egy mobil peremet készítünk, és a tészta széléhez illesztjük, ezzel lekicsinyítettük a tepsinket).
- Kb. fél órára a hűtőbe tesszük a sütit, ezalatt a maradék epreket felszeleteljük, és a mandulapelyhet zsiradék nélkül megpirítjuk.
- Amint megszilárdult és kihűlt a krém, tetszőleges nagyságú kockákra felvágjuk, majd kidíszítjük az eprekkel a tetejét.
- A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük. Majd ha jól megpuhult (ez kb 3 perc), 4 ek vízzel egy kis edényben megolvasztjuk (forrnia nem szabad!), és egy sütőecsettel az eperszemeket nagyon vékonyan bevonjuk vele.
- Néhány perc múlva -miután megszilárdult- díszítjük a mandulapehellyel, és tálalhatjuk azonnal.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11150
- Feltöltés dátuma: 2013. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Vicikó
251 recept
A Villám krémesem eperszezonbeli változata, még kevesebb tésztával.:-) Ez már szinte csak eperkrém, ami habos könnyű, kissé remegős... itt-ott kissé roppanós mandulapehellyel, friss eperszemekkel tetézve... finom!;-)