r
Nosalty Logó

Epres joghurttorta Lolli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lolli
Epres joghurttorta Lolli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    935 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először az alapot készítjük el. Olvasszuk meg a margarint, és öntsük a cukros darált kekszhez. Akkor jó az állaga ennek a kekszes alapnak, ha a markunkba veszünk egy adagot és jól összenyomjuk, akkor nem hullik szét, hanem egyben marad. Ha ezzel megvolnánk, akkor nyomkodjuk bele egy kapcsos tortaformába úgy, hogy az oldalára is jusson. (Nekem 22 cm átmérőjű van otthon, de a 24 cmátmérőjűhöz is elég lesz szerintem ez a mennyiségű kekszmorzsa.)
  2. Tegyük sütőbe az alapot és süssük addig, amíg egy kis színt kap. Majd tegyük félre kihűlni.
  3. A krémnek valóhoz verjük fel a tejszínhabot. (Nem tudom a Hulala cukrozott -e, de ez a Meggle cukrászhab édes volt, úgyhogy én nem raktam emiatt cukrot a krémbe.)
  4. A tejszínhabhoz keverjük hozzá az epres joghurtot, és az eperdarabokat. (Habár tettem zselatint a krémbe, olyan beton kemény lesz ez a Meggle tejszín, hogy szerintem anélkül is teljesen jó tartása van.)
  5. Töltsük be a krémet a kihűlt tortalapba, és díszítsük sok-sok eperrel. Még pluszba le lehet önteni tortazselével, akkor még szebb lesz (de nekem már nem volt kedvem hozzá).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26458
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Ajánló

A tapasztalat az lett ezzel a sütivel kapcsolatban, hogy másnapra puhább lett ez a kekszmorzsa, és sokkal-sokkal finomabb lett. :) Tehát várjatok vele egy kicsit, amíg összeérik! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom nyaggatott már, hogy neki joghurttortát csináljak. Ezt sikerült összehozni. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...