r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos kelyhek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angelocska
Epres-joghurtos kelyhek
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 647 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az eprek végét levágjuk, megmossuk és egy kisebb lábasba helyezzük. Kicsit összenyomjuk őket villával, de csak annyira, hogy még nagy darabokban maradjanak.
  2. Ráöntünk 1 ek mézet és forrástól számítva 2-3 percig a lángon hagyjuk. Addig mikróban a fehér csokit pár csepp tejjel megolvasztjuk, jól kikeverjük. Ehhez keverünk egy picit az eper levéből. A babapiskótákat 4-4 darabra törjük. (Nálam a következő volt a sorrend: a kehely aljába 2 darabka piskóta jött és fehér csokoládés keverék. Erre helyeztem az eperdarabokból, majd a natúr joghurtból. Ismételten eper és fehér csokoládé jött, majd 2 darabka piskóta. Erre ismét natúr joghurtot helyeztem. Legfelülre eper darabkák kerültek, mandula és csokireszelék.)
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6199
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Tegnap muszáj volt már beszereznem egy kis epret a piacon, persze csak megbízható forrásból... azért hiába válogattam össze a szép vöröseket, még eléggé vízízűek. Szerencsére a kehelyben azonban kijöttek az ízek :) A képeken a világosabb rózsaszínes részek fehér csokival kevertek. Azért is tetszett ez az összeállítás, mert nem csak az édes és a kevésbé édes váltakozik benne, hanem a hideg és a meleg is. Ilyesmit szívesen viszek ágyba reggelizni, az eper tökéletes afrodiziákum :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...