r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-joghurtos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.2 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 4254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk apró darabokra a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük el. Adjuk hozzá a vanília aromát, a tojást, valamint a joghurtot, és ezekkel is keverjük el.
  2. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a darált zabpehellyel és a sütőporral. Keverjük ezt is a tésztához.
  3. Vágjuk a csokit és az epret apróra, majd óvatosan keverjük a tésztához.
  4. Egy evőkanál segítségével púpozzunk kis halmokat egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 15-20 percig.
  5. Faljuk fel az egészet. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3210
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 01.

Ajánló

Tejjel, magában, vagy nagyon-nagyon édesszájúaknak lekvárral ajánlom. :) El lehet készíteni eper helyett málnával is, értelemszerűen, mindent kicserélve málná(s)ra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos kekszet akartam sütni, ezért szétnéztem a neten a receptek között. Többől ötletet véve, és a saját ízlésemre átalakítva, ez született meg. Isteni finom! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...