Epres-joghurtos charlotte-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótaroládhoz
-
46g tojás58 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
7g víz0 kcal
A piskóta aljához
-
28g tojás35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
83g habtejszín243 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
75g gyümölcsjoghurt72 kcal
-
67g eper20 kcal
-
2g cukor6 kcal
A tetejére
-
19 kcal
Összesen
779
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótaroládhoz
-
275g tojás346 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
40g víz0 kcal
A piskóta aljához
-
165g tojás208 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
450g gyümölcsjoghurt432 kcal
-
400g eper120 kcal
-
10g cukor39 kcal
A tetejére
-
111 kcal
Összesen
4667
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótaroládhoz
-
10.7g tojás14 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.6g víz0 kcal
A piskóta aljához
-
6.4g tojás8 kcal
-
2.3g finomliszt9 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
19.5g habtejszín57 kcal
-
9.8g tehéntúró14 kcal
-
17.6g gyümölcsjoghurt17 kcal
-
15.6g eper5 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
A tetejére
-
1.6g sárgabaracklekvár4 kcal
Összesen
183
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1391 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 201.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
779
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.4 g
Zsír
-
Összesen 221.1 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1995 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8345.8 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 1749 mg
-
Vas 513 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 3066 mg
-
Nátrium 1917 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.1 g
-
Cukor 331 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1209.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2018 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 228 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 1269 mg
-
Retinol - A vitamin: 1990 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2083 micro
Összesen
4667
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.8 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A piskótaroládhoz
-
5 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A piskóta aljához
-
3 db tojás
-
6 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 dl habtejszín
-
4.5 dl gyümölcsjoghurt
-
40 dkg eper
A tetejére
-
2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A piskótaroládhoz
- A roládhoz elkészítjük a piskótát a szokásos módon, majd 180°C-on 25 percig sütjük. Még melegen feltekerjükegy konyharuhába, és hagyjuk kihűlni.
- Amíg hűl a piskótatekercs, elkészítjük azaljának a másik piskótát egy kerek tortaformába. 180°C-on 20-25 percig sütjük (tűpróba).
- A kihűlt piskótatekercset baracklekvárral megtöltjük, és hűtőbe rakjuk.
- A krémhez a tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a joghurtokat, majd a feldarabolt epret, ezutánóvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a habot és az epret ne törjük össze.
- A piskótatekercset felszeleteljük kb. 1,5 cm szeletekre, majd egy tálat (felső átmérője 26 cm)kibélelünk folpackkal, és a tekercsekkel kirakjuk. A krémet beletesszük, majd rátesszük az alját, és hűtjük. Majd hűtés után lekenjük forralt barackízzel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 36x28
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17811
- Feltöltés dátuma: 2012. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ha szükséges, a krémbe lehet rakni zselatint, de nekem a joghurt nagyon megkeményítette a habot. A fagyasztott eper is nagyon jó hozzá, csak mielőtt felvágjuk, előtte tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges folyadékot felszívja, mert ellágyítja a krémet.