r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos charlotte-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-joghurtos charlotte-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótaroládhoz

A piskóta aljához

A krémhez

A tetejére

Összesen 779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótaroládhoz

A piskóta aljához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótaroládhoz

A piskóta aljához

A krémhez

A tetejére

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    221.1 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8345.8 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1749 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    1917 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    1269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2083 micro
Összesen 4667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A piskótaroládhoz

A piskóta aljához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótaroládhoz

  1. A roládhoz elkészítjük a piskótát a szokásos módon, majd 180°C-on 25 percig sütjük. Még melegen feltekerjükegy konyharuhába, és hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg hűl a piskótatekercs, elkészítjük azaljának a másik piskótát egy kerek tortaformába. 180°C-on 20-25 percig sütjük (tűpróba).
  3. A kihűlt piskótatekercset baracklekvárral megtöltjük, és hűtőbe rakjuk.
  4. A krémhez a tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a joghurtokat, majd a feldarabolt epret, ezutánóvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a habot és az epret ne törjük össze.
  5. A piskótatekercset felszeleteljük kb. 1,5 cm szeletekre, majd egy tálat (felső átmérője 26 cm)kibélelünk folpackkal, és a tekercsekkel kirakjuk. A krémet beletesszük, majd rátesszük az alját, és hűtjük. Majd hűtés után lekenjük forralt barackízzel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36x28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17811
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szükséges, a krémbe lehet rakni zselatint, de nekem a joghurt nagyon megkeményítette a habot. A fagyasztott eper is nagyon jó hozzá, csak mielőtt felvágjuk, előtte tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges folyadékot felszívja, mert ellágyítja a krémet.

Hozzávalók

A piskótaroládhoz

A piskóta aljához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...