r
Nosalty Logó

Epres-fehércsokis piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-fehércsokis piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskóta

fehércsokis krém

díszítés

Összesen 814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskóta

fehércsokis krém

díszítés

Összesen 3248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskóta

fehércsokis krém

díszítés

Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    227.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5392.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    1452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 3248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

piskóta

fehércsokis krém

díszítés

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojássárgákat és a cukrot óvatosan hozzákeverjük (robotgép, alacsony fokozaton).
  3. A lisztet és a sütőport elvegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába (ezt már fakanállal).
  4. Egy nagyobb (hogy ne legyen olyan magas a piskóta) sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. (tűpróba)

fehércsokis krém

  1. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd gyorsan a mascarponéhoz keverjük. (Azért gyorsan, hogy a csoki ne dermedjen meg és ne legyen csomós.)
  2. A 1,5 dl tejszínt robotgéppel keményre verjük, és óvatosan a mascarponés masszához forgatjuk.
  3. Az epret vékony szeletekre vágjuk.

díszítés

  1. A kihűlt piskótából korongokat szaggatunk. Egy korongot megkenünk krémmel, vagy habzsákkal nyomunk rá, és rárakjuk az eperszeleteket. Egy másik korongot megkenünk vékonyan (csak annyira, hogy hozzátapadjon az eper és ne essen le róla), és rátesszük.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokit, és az elkészült sütik tetejére csorgatjuk, vagy kenjük, kinek ahogy tetszik.
  3. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 30*35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1425
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves kollégáimnak megígértem, hogy viszek be valami sütit. Igazából az alap koncepció csak annyi volt, hogy legyen benne valami gyümölcs meg valami krém. Amikor már minden megvolt, akkor elkezdtem agyalni a formán. Végül ez sült ki belőle... :)

Hozzávalók

piskóta

fehércsokis krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...