Epres-fehércsokis piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
piskóta
-
69g tojás87 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
fehércsokis krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
50g eper15 kcal
díszítés
-
18g étcsokoládé96 kcal
Összesen
814
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
fehércsokis krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
200g eper60 kcal
díszítés
-
70g étcsokoládé382 kcal
Összesen
3248
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
piskóta
-
23.3g tojás29 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
fehércsokis krém
-
21.2g mascarpone85 kcal
-
8.5g fehér csokoládé46 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
16.9g eper5 kcal
díszítés
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
Összesen
274
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 56.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1348.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 552 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 115.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
814
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 227.2 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1093 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5392.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1403 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 2207 mg
-
Nátrium 1452 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.8 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 461.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 818 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 784 mg
-
Retinol - A vitamin: 807 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1301 micro
Összesen
3248
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
5 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
fehércsokis krém
-
250 g mascarpone
-
100 g fehér csokoládé
-
1.5 dl habtejszín
díszítés
-
70 g étcsokoládé
Elkészítés
piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
- A tojássárgákat és a cukrot óvatosan hozzákeverjük (robotgép, alacsony fokozaton).
- A lisztet és a sütőport elvegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába (ezt már fakanállal).
- Egy nagyobb (hogy ne legyen olyan magas a piskóta) sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. (tűpróba)
fehércsokis krém
- A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd gyorsan a mascarponéhoz keverjük. (Azért gyorsan, hogy a csoki ne dermedjen meg és ne legyen csomós.)
- A 1,5 dl tejszínt robotgéppel keményre verjük, és óvatosan a mascarponés masszához forgatjuk.
- Az epret vékony szeletekre vágjuk.
díszítés
- A kihűlt piskótából korongokat szaggatunk. Egy korongot megkenünk krémmel, vagy habzsákkal nyomunk rá, és rárakjuk az eperszeleteket. Egy másik korongot megkenünk vékonyan (csak annyira, hogy hozzátapadjon az eper és ne essen le róla), és rátesszük.
- Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokit, és az elkészült sütik tetejére csorgatjuk, vagy kenjük, kinek ahogy tetszik.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: kb. 30*35
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1425
- Feltöltés dátuma: 2016. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kedves kollégáimnak megígértem, hogy viszek be valami sütit. Igazából az alap koncepció csak annyi volt, hogy legyen benne valami gyümölcs meg valami krém. Amikor már minden megvolt, akkor elkezdtem agyalni a formán. Végül ez sült ki belőle... :)