r
Nosalty Logó

Epres charlotte torta marcipán csigákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Epres charlotte torta marcipán csigákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Csigákhoz:

Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Csigákhoz:

Összesen 3981 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Csigákhoz:

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3152.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    770.7 g
  • Cukor
    586 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3981 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Csigákhoz:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjéhez adunk 4 ek vizet, keményre felverjük, és 5 dkg cukorral tovább keverjük.
  3. A liszt felét, amiben elvegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, majd a megmaradt lisztet és a habot.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  5. Amikor megsült, vizes konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, szorosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  6. Miután kihűlt, lekvárral megkenjük, feltekerjük, és kb fél óra múlva felszeleteljük.
  7. Tortaforma oldalát és az alját kibéleljük vele.

Krémhez:

  1. Az epret a cukorral, vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal.
  2. 1 dl vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint, és a joghurthoz keverjük.
  3. Amikor már nem túl híg, és nem dermedt meg, ráöntjük a piskótatekercsekkel bélelt formába.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük.

Csigákhoz:

  1. A marcipánt 3 részre osztjuk. Csigatesteket formázunk belőle. Piskótatekercs a háza, lekvárral elkészítjük a szemüket és a szájukat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 468
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres charlotte torta marcipán csigákkal
Salamon Csilla 1202 recept

Anyukám születésnapjára készítettem el ezt a tortát:)

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Csigákhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...