Epres-banános-vaníliakrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
6 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
A krémhez
A díszítéshez
Összesen
395
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
495g tojás623 kcal
-
71 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
90g cukor348 kcal
A krémhez
A díszítéshez
Összesen
4736
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
20.3g tojás26 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
A krémhez
-
8.2g vaj59 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
1.8g kukoricakeményítő7 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20.6g tej12 kcal
-
23.4g banán13 kcal
A díszítéshez
Összesen
194
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
395
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.3 g
Zsír
-
Összesen 277.3 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 2050 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4487.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1170 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 1680 mg
-
Nátrium 931 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.9 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 840.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2078 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 1431 mg
-
Retinol - A vitamin: 2039 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2346 micro
Összesen
4736
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
9 db tojás
-
1 ek napraforgó olaj
-
9 evőkanál finomliszt
-
9 ek cukor
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
3 evőkanál kukoricakeményítő
-
0.5 l tej
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük, egy tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük az alját.
- Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket egy jó nagy keverőtálba tesszük, a sárgáknak elég egy kisebb tányér. A fehérjékhez egy csipet sót adunk, és kézi robotgéppel elkezdjük habbá verni. Közben kanalanként adjuk hozzá a cukrot.
- Ha már kemény a hab, nem kapcsoljuk ki a robotgépet, hanem további keverés közben egyenként belepottyantgatjuk a sárgákat a fehérjehabba. Ha már benne van az összes sárga, csorgassuk bele az olajat, és ha jó alaposan elkevertük, kikapcsolhatjuk a gépet.
- Kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet a keverékbe.
- Három adagra osztjuk a piskótatésztát, és egymás után 3 lapot sütünk. (Természetesen a forma kivajazását és sütőpapírral való kibélelését a 2. és 3. lap sütése előtt meg kell ismételni.) Egy lap kb. 15-20 perc alatt sül meg, de mindig végezzünk tűpróbát!
- A kész lapokat kihűtjük, és félretesszük.
- A tej kétharmadát feltesszük forrni, a maradékban alaposan elkeverjük a 2 csomag pudingport és a keményítőt.
- Ha forr a tej, beleöntjük a pudingos keveréket, és jó sűrű pudingot készítünk, majd alaposan kihűtjük.
- Ha már hideg, kézi robotgéppel elkeverjük benne a 2 puha vajat és a vaníliarúd belsejét. Bő 5 percig keverjük, hogy selymes legyen.
- Fogjuk az első piskótalapot, megkenjük a krémmel vastagon, a banánkarikákat pedig kissé szellősen a krémre rakosgatjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, ugyanezt megismételjük azzal is, majd jöhet az utolsó piskóta lap.
- Ha megvan a rétegezés, az egész tortát bevonjuk a vaníliás krémmel (a tetejét és oldalát is), szépen egyenletesen és vastagon.
- A torta oldalán levő krémbe beletapasztjuk a mandulát, figyeljünk, hogy jó sűrűn legyen, akkor lesz szép.
- A tetejére spirálban haladva ráhelyezzük az eperszeleteket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 13658
- Feltöltés dátuma: 2012. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát az egyik barátom szülinapjára készítettem el. Nagyon egyszerű megcsinálni, és nem is túl időigényes, mégis nagyon finom. Számomra a vaníliakrém és a banán egy klasszikus párosítás, a mandula ezt felturbózza... És ha ez nem lenne elég, ott a sok eper a tetején, ami jelen esetben a hab a tortán! :)