r
Nosalty Logó

Epres-almás hamis rétes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Epres-almás hamis rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 791 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 3162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát hámozzuk meg, majd aprítsuk fel kis kockákra, majd az eprekkel is tegyük ugyanezt.
  2. A lisztet és a keményítőt mérjük ki egy külön tálba és keverjük el egymással.
  3. Az összevágott gyümölcsökhöz adjuk hozzá a citromlevet, a fahéjat, a cukrot és a lisztkeveréket, majd jó alaposan keverjük el.
  4. A leveles tésztát tekerjük ki, villával pedig szúrjuk meg pár helyen, hogy alaposabban át tudjon sülni.
  5. A tölteléket felezzük el és helyezzük a tésztára úgy, hogy a tészta két szélén hagyjunk körülbelül 5-10 centi helyet. Ezt a két szélét hajtsuk fel rá, majd szorosan tekerjük fel.
  6. Csináljuk meg ugyanezt a másik tésztával is.
  7. Ha megvagyunk, a formát kenjük ki kevés olajjal, majd hintsük meg egy kis liszttel, hogy ne tapadjon bele a tészta. Fedjük le és mehet is a 200 C fokon 15 percre a sütőbe. (kemencében 200 C fokon 10 percig süssük) Ha letelt az idő, vegyük le a tetejét és fordítva tegyük vissza a kemencébe, amíg meg nem pirul a teteje. Tálaljuk friss mentával!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1212
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-almás hamis rétes
Takács Kriszti 133 recept

Címlapról ajánljuk