Eperszörp és -lekvár Gonoszkától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1456
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
5827
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 373.5 g
-
Cukor 360 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 427.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
1456
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1077.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1494.1 g
-
Cukor 1439 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1710.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1105 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
5827
kcal
- 0% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
172
kcal
Elkészítés
- Az epret kicsumázzuk, megmossuk. 25 dkg cukorral jól összetörjük. 2-3 órát pihentetjük.
- Ezután szűrön átpasszírozzuk, jól lecsepegtetjük. Ami fent maradt a szűrön, azt félretesszük.
- Egy rozsdamentes lábosba öntjük a levet, és hozzáadunk 75 dkg cukrot. Állandó kevergetés mellett felforraljuk, és innentől még kb. 5 percig főzzük.
- Lehabozzuk, és hozzáadjuk a 20 g citromsavat. Még kb. 1 percig főzzük, majd sterilizált üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és fejre állítjuk pár percre. Ezután száraz dunsztba rakjuk.
- A félretett, passzírozásból maradt epret 35 dkg cukorral, forrástól számítva 5-6 percet főzzük, állandó kevergetés mellett. Ezután beletesszük a 20 g citromsavat, és még 1 percig főzzük. Sterilizált üvegekbe tesszük, fejre állítjuk pár percre, és mehet a száraz dunsztba.
- A lekvárt kenyérre vagy süteményekbe (pl: pitékbe) tölthetjük, a szörpöt buborékos vagy mentes vízzel hígítva, finom üdítőként ihatjuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 25610
- Feltöltés dátuma: 2013. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Eljött idén is a szörp- és lekvárkészítés ideje. Nagyon szép magyar epret kaptam olcsón a piacon. Így megragadva az alkalmat vettem, és elkészítettem ezt a finomságot. Én azért szeretem így készíteni, mert nem szeretek a szörpbe vizet tenni, és így a lekvár is megvan majdnem egy füst alatt. Aki édesebben szereti, akkor egy kicsivel lehet több cukrot beletenni vagy kevesebb citromsavat. Mi így szeretjük, szeretettel ajánlom mindenkinek.