Eperszörp és eperlekvár bostina konyhájából
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411 g
-
Cukor 397 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 427.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1081.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1644.1 g
-
Cukor 1589 mg
-
Élelmi rost 38 mg
Víz
-
Összesen 1710.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1105 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Elkészítés
- 2 kg megtisztított epret 25 dkg cukorral, kézzel jó darabosra törünk, és hagyjuk állni 2 órát, hogy levet engedjen.
- Lecsepegtetjük egy nagy fém szűrőn vagy tüll anyagon, nem nyomkodjuk, csak mindig átmozgatjuk, hogy könnyebben kicsöpögjön.
- Ennyi eperből lejött 1,2 l lé, ehhez adunk 1 kg cukrot, 2 mk borkősavat, ugyanannyi citromsavat (ebből mehet szerintem kicsit több, de kóstolgatni kell, és ízlés szerint). Pár percig forraljuk, majd tisztára mosott üvegekbe töltjük, 5 percre fejre állítjuk, és a kamrába tesszük.
- A megmaradt darabos eperhez adunk 25 dkg cukrot (ízlés szerint többet), 10 percig állni hagyjuk, hogy a cukor elolvadjon, majd felforraljuk. Teszünk bele 2 mk borkősavat, 5 percig főzzük, és tisztára mosott üvegekbe töltjük, pár percre fejre állítjuk, és mehet a helyére.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 15 perc
Az idei év eperben gazdagnak ígérkezik, elfogadható áron sikerült eperhez jussak, így készül belőle néhány finomság. Mindenképpen szerettem volna szörpöt készíteni, de ahhoz szerintem még mindig drága, hogy a gyümölcs felét kidobjam, így született ez a kettős hasznosítás. Az eperszörp nagyon finom lett, sűrű, de kb. hétszeresére hígítva is intenzív eperíze van, a lekvár kicsit gyengébb, mintha a levével együtt főztem volna fel, de még mindig sokkal finomabb a bolti lekvároknál.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!