r
Nosalty Logó

Eperparfé 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperparfé 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1154 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 290 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 1154 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk. Kiválasztunk 10-12 szem keményebb epret, ezeket elnegyedeljük, félretesszük.
  2. A többi epret lábosba tesszük a barna cukorral, a citrom levével, és lekvárrá főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A végén botmixerrel pépesítjük.
  3. Egy másik edényben összeforraljuk a tejszínt a tojások sárgájával gőz fölött, amíg krémes állagú nem lesz.
  4. Az eperlekvárt és a krémet is hagyjuk hűlni.
  5. A tojásfehérjéket habverővel felverjük.
  6. Belekeverjük az epermasszába a tejszínes krémet.
  7. Mielőtt a fagylaltgépbe töltenénk, belekeverjük a felvert tojásfehérjét, és beleszórjuk a felnegyedelt eperszemeket.
  8. Kb. 1 órán keresztül forgatjuk a fagylaltgéppel, majd szilikon őzgerinc-formában a mélyhűtőbe tesszük, hogy vághatóvá fagyjon.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10886
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Ajánló

Tipp: A fagylaltgépbe töltés előtt érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl a bekevert massza, mert különben nem fagyasztja le rendesen (legalábbis az én egyszerű fagylaltgépem). Ezt mindig elszúrom, de nem érdemes elsietni. Mélyhűtőbe helyezve, több napig is eláll. A szilikonformából könnyű kifordítani az első dermedés után, és szépen szeletelhető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából két másik receptből gyúrtam össze az első parfémat. Nekem jól sikerült, ezért megosztom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...