Eperparfé 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
150g eper45 kcal
-
38g barna cukor143 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Összesen
290
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
600g eper180 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
1154
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
55.6g eper17 kcal
-
13.9g barna cukor53 kcal
-
10.2g tojás13 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
18.5g főzőtejszín24 kcal
Összesen
107
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 192.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
290
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1486.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 484 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.1 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 768.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 341 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 345 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 637 micro
Összesen
1154
kcal
- 2% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg eper
-
150 g barna cukor
-
2 db tojás
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
200 ml főzőtejszín
Elkészítés
- Az epret kicsumázzuk, megmossuk. Kiválasztunk 10-12 szem keményebb epret, ezeket elnegyedeljük, félretesszük.
- A többi epret lábosba tesszük a barna cukorral, a citrom levével, és lekvárrá főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A végén botmixerrel pépesítjük.
- Egy másik edényben összeforraljuk a tejszínt a tojások sárgájával gőz fölött, amíg krémes állagú nem lesz.
- Az eperlekvárt és a krémet is hagyjuk hűlni.
- A tojásfehérjéket habverővel felverjük.
- Belekeverjük az epermasszába a tejszínes krémet.
- Mielőtt a fagylaltgépbe töltenénk, belekeverjük a felvert tojásfehérjét, és beleszórjuk a felnegyedelt eperszemeket.
- Kb. 1 órán keresztül forgatjuk a fagylaltgéppel, majd szilikon őzgerinc-formában a mélyhűtőbe tesszük, hogy vághatóvá fagyjon.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 10896
- Feltöltés dátuma: 2011. május 27.
Ajánló
Tipp: A fagylaltgépbe töltés előtt érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl a bekevert massza, mert különben nem fagyasztja le rendesen (legalábbis az én egyszerű fagylaltgépem). Ezt mindig elszúrom, de nem érdemes elsietni. Mélyhűtőbe helyezve, több napig is eláll. A szilikonformából könnyű kifordítani az első dermedés után, és szépen szeletelhető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Igazából két másik receptből gyúrtam össze az első parfémat. Nekem jól sikerült, ezért megosztom.