Eperlekvár Bettyke konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
709
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2833
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.1 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 534.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 345 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
709
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1764.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 712.4 g
-
Cukor 646 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 2137.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1382 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 611 micro
Összesen
2833
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 57.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
93
kcal
Elkészítés
- Az üvegeket forrásban lévő vízben kifőzzük a fedőkkel együtt. Erre oda kell figyelni, ha nem szeretnénk tartósítószert használni. A steril üvegeket óvatosan kiszedjük.
- Az epret megtisztítjuk.
- Beletesszük a lábasba, és elkezdjük főzni közepes lángon.
- Hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg szét nem főnek az eprek. (Ha nem szeretjük a nagyobb darabokat benne, botmixerrel pürésítjük.) Ezután hozzáadjuk a dzsemfix-et. Ha ezt kihagyjuk, az se baj. (Ettől szebb lesz a színe.)
- A steril üvegekbe szedjük, a fedőt rácsavarjuk, majd fejjel lefele fordítjuk. Takaróba tesszük, és másnapig hagyjuk úgy kihűlni.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 24222
- Feltöltés dátuma: 2012. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kedvencem az eper, így ez kihagyhatatlan volt idén is.