r
Nosalty Logó

Eperkrémes piskóta Moncsy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperkrémes piskóta Moncsy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 4660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5292.3 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 4660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal habosra keverjük. Felverjük a fehérjéket kemény habbá. A sütőporos lisztet és a habot felváltva a sárga masszához keverjük. Megsütjük.
  2. Az epret leturmixoljuk, 4 dl-nek kell lennie, ha nincs annyi, felöntjük vízzel. Ebbe tesszük a pudingport és a cukrot, pudingot főzünk belőle.
  3. Közben felverjük a tejszínhabot. Ha minden kihűlt, a pudingba beletesszük a túrót, összeturmixoljuk, majd óvatosan a habba keverjük.
  4. Ha a piskóta is kihűlt kettévágjuk, megkenjük eperlekvárral, erre jön a hab, friss eper és meggy szeletelve. Betakarjuk a piskótával, megint eperlekvár, hab, és díszítjük eperrel, meggyel.
  5. 2-3 órára hűtőbe tesszük, vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3471
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami finom epres sütit szerettem volna készíteni. :-) Sikerült! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...