r
Nosalty Logó

Eperkrémes-csokis piskótatorta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Thisandthat
Eperkrémes-csokis piskótatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

427
Kalória
9.2g
Fehérje
73.1g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
53.2g
Víz
90g
Koleszterin
2.6g
Rost
45.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 2560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    318.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 2560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A három tojássárgáját, a sütőport, a lisztet, a cukrot és a vizet összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük fel, majd a lisztes masszához adagoljuk óvatosan, és összekeverjük.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és közepes lángon tűpróbáig sütjük a piskótát. Ne nyissunk rá a tésztára, mert ha levegő éri, összeesik.
  4. Ha elkészült, kifordítjuk a tepsiből, és kihűlés után félbevágjuk.

Krém

  1. Az epreket megmossuk, majd apró kockákra daraboljuk.
  2. A tejet, cukrot, vaníliás cukrot és lisztet összedolgozzuk, és hozzáadjuk az epret.
  3. A masszát egy edénybe tesszük, és addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik.
  4. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a piskótába töltjük.

Csokimáz

  1. A kakaóport, vizet és cukrot felolvasztjuk, majd ha egyneművé vált, levesszük a tűzről.
  2. Hozzáadjuk a margarint, majd bevonjuk a torta tetejét vele.
  3. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  4. Díszíthetjük a tortát gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal, esetleg felvert cukros tojáshabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ember névnapjára készítettem ezt a gyors és finom tortát. A csokimáz és a piskóta receptje a Mamámtól kapott receptes könyvben volt, a krémet pedig magam kísérleteztem ki - de az sem bonyolult, érdemes kipróbálni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!