r
Nosalty Logó

Eperkrémes brownie

5,0

1 ÉRTÉKELÉS35 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Alkonyat
Eperkrémes brownie
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

855
Kalória
7.7g
Fehérje
98.3g
Szénhidrátok
50.3g
Zsír
82.1g
Víz
113g
Koleszterin
4.5g
Rost
69.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 855 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 855 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    502.8 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6624.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    3231 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    982.9 g
  • Cukor
    694 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    821.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3928 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1887 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 8549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tejet a margarinnal és a kétféle cukorral olvadásig melegítjük.
  2. Levéve a tűzről hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sót, végül a tojásokat és a tejfölt.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
  4. A krémhez az epret leturmixoljuk, majd egy lábasba tesszük forrni.
  5. Fél dl vízzel elkeverjük a pudingport, és hozzáöntjük a felforrt eperhez, pudinggá főzzük.
  6. A vajat felolvasztjuk, és kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk az eperkrémhez, összedolgozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  7. A tejszínhabot elkezdjük felverni a vaníliás cukrokkal, majd mikor félig felvertük, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  8. Mikor langyosra hűlt az epres pudingos krém, hozzáöntjük a felvert tejszínhabhoz, és összedolgozzuk.
  9. 14-15 szem epret feldarabolunk negyedekre, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  10. Rásimítjuk a sütire.
  11. A tetejéhez a csokit megolvasztjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a porcukrot, jól kikeverjük (ne legyen túl folyós).
  12. Óvatosan ráöntjük a krémre, és elsimítjuk rajta.
  13. Hűtőbe tesszük dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x24

Végre elkezdtek érni az eprek a kertünkben. Így nem hagyhattam ki egy finom epres süti elkészítését.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!