Eperkrémes brownie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
20g tej11 kcal
-
22g margarin158 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
4 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
10g tejföl20 kcal
A krémhez
-
25g eper8 kcal
-
11 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
17g vaj122 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
12 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
20g eper6 kcal
A tetejére
-
16g étcsokoládé87 kcal
-
7g tej4 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
855
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
200g tej112 kcal
-
220g margarin1577 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
114 kcal
-
10g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g tejföl198 kcal
A krémhez
-
250g eper75 kcal
-
30g epres pudingpor114 kcal
-
210g porcukor813 kcal
-
170g vaj1219 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
200g eper60 kcal
A tetejére
-
160g étcsokoládé874 kcal
-
70g tej39 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
8549
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
7.4g tej4 kcal
-
8.1g margarin58 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.4g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
A krémhez
-
9.3g eper3 kcal
-
1.1g epres pudingpor4 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
11.1g habtejszín32 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
7.4g eper2 kcal
A tetejére
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
-
2.6g tej1 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
Összesen
313
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.3 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
855
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 502.8 g
-
Telített zsírsav 227 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 179 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6624.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 982 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 647 mg
-
Foszfor 1574 mg
-
Nátrium 3231 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 982.9 g
-
Cukor 694 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 821.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4088 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 3928 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1887 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 714 micro
Összesen
8549
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dl tej
-
22 dkg margarin
-
30 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 g szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
10 dkg tejföl
A krémhez
-
25 dkg eper
-
30 g epres pudingpor
-
21 dkg porcukor
-
17 dkg vaj
-
3 dl habtejszín
-
3 csomag vaníliás cukor
-
2 csomag habfixáló
-
20 dkg eper
A tetejére
-
16 dkg étcsokoládé
-
7 ek tej
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tejet a margarinnal és a kétféle cukorral olvadásig melegítjük.
- Levéve a tűzről hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sót, végül a tojásokat és a tejfölt.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
- A krémhez az epret leturmixoljuk, majd egy lábasba tesszük forrni.
- Fél dl vízzel elkeverjük a pudingport, és hozzáöntjük a felforrt eperhez, pudinggá főzzük.
- A vajat felolvasztjuk, és kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk az eperkrémhez, összedolgozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- A tejszínhabot elkezdjük felverni a vaníliás cukrokkal, majd mikor félig felvertük, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
- Mikor langyosra hűlt az epres pudingos krém, hozzáöntjük a felvert tejszínhabhoz, és összedolgozzuk.
- 14-15 szem epret feldarabolunk negyedekre, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
- Rásimítjuk a sütire.
- A tetejéhez a csokit megolvasztjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a porcukrot, jól kikeverjük (ne legyen túl folyós).
- Óvatosan ráöntjük a krémre, és elsimítjuk rajta.
- Hűtőbe tesszük dermedni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x24
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 509
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 42291
- Feltöltés dátuma: 2013. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Végre elkezdtek érni az eprek a kertünkben. Így nem hagyhattam ki egy finom epres süti elkészítését.:-)