r
Nosalty Logó

Eperkrémes brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Eperkrémes brownie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 855 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 855 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    502.8 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6624.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    3231 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    982.9 g
  • Cukor
    694 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3928 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1887 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 8549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tejet a margarinnal és a kétféle cukorral olvadásig melegítjük.
  2. Levéve a tűzről hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sót, végül a tojásokat és a tejfölt.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
  4. A krémhez az epret leturmixoljuk, majd egy lábasba tesszük forrni.
  5. Fél dl vízzel elkeverjük a pudingport, és hozzáöntjük a felforrt eperhez, pudinggá főzzük.
  6. A vajat felolvasztjuk, és kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk az eperkrémhez, összedolgozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  7. A tejszínhabot elkezdjük felverni a vaníliás cukrokkal, majd mikor félig felvertük, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  8. Mikor langyosra hűlt az epres pudingos krém, hozzáöntjük a felvert tejszínhabhoz, és összedolgozzuk.
  9. 14-15 szem epret feldarabolunk negyedekre, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  10. Rásimítjuk a sütire.
  11. A tetejéhez a csokit megolvasztjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a porcukrot, jól kikeverjük (ne legyen túl folyós).
  12. Óvatosan ráöntjük a krémre, és elsimítjuk rajta.
  13. Hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 509
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 42291
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperkrémes brownie
Alkonyat 83 recept

Végre elkezdtek érni az eprek a kertünkben. Így nem hagyhattam ki egy finom epres süti elkészítését.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...