r
Nosalty Logó

Eperhabos Kardinális torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Eperhabos Kardinális torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta

Tojáshab

Krém

422
Kalória
11.4g
Fehérje
55g
Szénhidrátok
17.5g
Zsír
83.5g
Víz
231.3g
Koleszterin
1.2g
Rost
37.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 3379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 202 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2609 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    668.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    1448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 3379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a 3 egész tojást és a 6 tojássárgáját a vaníliás porcukorral olyan habosra keverjük, amennyire csak tudjuk. Ha kész vagyunk vele, a sütőporral elkevert lisztet is szépen hozzákeverjük, és jól összedolgozzuk.
  2. Elővesszük a használni kívánt tortaformánkat, sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük, és a tészta nagyjából 2/3 részét beletöltjük.
  3. Elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ez lesz a tortánk alapja.
  4. A maradék tésztát félretesszük, míg kész a hab, és megsült a tortalap.

Tojáshab

  1. A habhoz nagyon keményre verjük a 6 tojásfehérjénket, közben fokozatosan hozzákeverjük a cukrot. Tényleg nagyon-nagyon keményre verjük fel azt a habot, mert csak akkor lesz jó megsütve a hab.
  2. Ha elég keménynek ítéltük a habunkat, tegyük nyomózsákba, de kanállal is ügyeskedhetünk.
  3. Ha kész van a tortalapunk, vegyük ki a sütőformánkból, és konyharuhába takargassuk be, nehogy kiszáradjon. Sütőpapírral kibéleljük a formánkat, majd a formánk közepét szépen töltsük ki a tojáshabbal úgy, hogy a forma szélén maradjon majd körben hely a tésztának. Ha kész a tojáshabos középkörünk, a tésztával töltsük fel a szélét.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Ha kivettük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni, majd fordítsuk meg, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Fordítsuk vissza, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. Az eper 2/3-át vágjuk fel apró darabokra. A másik felét pedig szűrő segítségével passzírozzuk le.
  2. A tejszínt verjük fel, célszerű egy napra előtte hűtőbe tenni a habot, majd ízlés szerint cukorral ízesítsük, majd adjuk hozzá az apróra vágott epret és a löttyünket is. Ha szeretnénk, tehetünk még bele a lekvárból is.
  3. Jól dolgozzuk össze, és jöhet a torta összeállítása. TIPP: egy pár darab epret meghagyhatunk a díszítésnek is.
  4. A torta lapját megkenjük eperlekvárral. Erre tegyük a krémünk 2/3-át, szépen dolgozzuk el. Ha kész, jöhet rá a tojáshabos kalapja.
  5. A torta külsejét vonjuk be a megmaradt krémmel, díszítjük tetszés szerint eperrel, bármivel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeérjen, és már kész is vagyunk :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Az eper az abszolút kedvenc gyümölcsöm, ezért amikor elindul az eperszezon (ami Nálam már a görög eper megjelenésével elkezdődik :) ), már kezdem is az epres sütik gyártását. Egyszer találtam egy tökéletes kardinális receptet, amit gyorsan fel is jegyeztem a sütis füzetembe, többször elkészítettem eperhabbal, barackosan, ilyen-olyan változatban. Aztán gondoltam, valahogy elkészítem tortaként. Hát azt kell, hogy mondjam, tökéletesen megállta a helyét tortaként is :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!