Eperhabos Kardinális torta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
21g tojás26 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
36 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Tojáshab
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
21g cukor80 kcal
Krém
-
38g eper11 kcal
-
126 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
2g eperlé1 kcal
-
5g eperlekvár14 kcal
Összesen
422
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
165g tojás208 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
75g vaníliás cukor290 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Tojáshab
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
165g cukor639 kcal
Krém
-
300g eper90 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
16g eperlé8 kcal
-
40g eperlekvár111 kcal
Összesen
3379
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
9.9g tojás12 kcal
-
7.2g tojássárgája23 kcal
-
4.5g vaníliás cukor17 kcal
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Tojáshab
-
14.4g tojásfehérje8 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
Krém
-
18g eper5 kcal
-
24.1g növényi habtejszín60 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
1g eperlé0 kcal
-
2.4g eperlekvár7 kcal
Összesen
202
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
422
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 140.3 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2609 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 1013 mg
-
Nátrium 923 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.2 g
-
Cukor 301 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 668.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 692 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 381 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 1448 mg
-
Retinol - A vitamin: 678 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2141 micro
Összesen
3379
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojás
-
6 db tojássárgája
-
7.5 dkg vaníliás cukor
-
13.5 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
Tojáshab
-
6 db tojásfehérje
-
16.5 dkg cukor
Krém
-
30 dkg eper
-
4 dl növényi habtejszín
-
1 ek porcukor
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a 3 egész tojást és a 6 tojássárgáját a vaníliás porcukorral olyan habosra keverjük, amennyire csak tudjuk. Ha kész vagyunk vele, a sütőporral elkevert lisztet is szépen hozzákeverjük, és jól összedolgozzuk.
- Elővesszük a használni kívánt tortaformánkat, sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük, és a tészta nagyjából 2/3 részét beletöltjük.
- Elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ez lesz a tortánk alapja.
- A maradék tésztát félretesszük, míg kész a hab, és megsült a tortalap.
Tojáshab
- A habhoz nagyon keményre verjük a 6 tojásfehérjénket, közben fokozatosan hozzákeverjük a cukrot. Tényleg nagyon-nagyon keményre verjük fel azt a habot, mert csak akkor lesz jó megsütve a hab.
- Ha elég keménynek ítéltük a habunkat, tegyük nyomózsákba, de kanállal is ügyeskedhetünk.
- Ha kész van a tortalapunk, vegyük ki a sütőformánkból, és konyharuhába takargassuk be, nehogy kiszáradjon. Sütőpapírral kibéleljük a formánkat, majd a formánk közepét szépen töltsük ki a tojáshabbal úgy, hogy a forma szélén maradjon majd körben hely a tésztának. Ha kész a tojáshabos középkörünk, a tésztával töltsük fel a szélét.
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Ha kivettük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni, majd fordítsuk meg, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Fordítsuk vissza, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém
- Az eper 2/3-át vágjuk fel apró darabokra. A másik felét pedig szűrő segítségével passzírozzuk le.
- A tejszínt verjük fel, célszerű egy napra előtte hűtőbe tenni a habot, majd ízlés szerint cukorral ízesítsük, majd adjuk hozzá az apróra vágott epret és a löttyünket is. Ha szeretnénk, tehetünk még bele a lekvárból is.
- Jól dolgozzuk össze, és jöhet a torta összeállítása. TIPP: egy pár darab epret meghagyhatunk a díszítésnek is.
- A torta lapját megkenjük eperlekvárral. Erre tegyük a krémünk 2/3-át, szépen dolgozzuk el. Ha kész, jöhet rá a tojáshabos kalapja.
- A torta külsejét vonjuk be a megmaradt krémmel, díszítjük tetszés szerint eperrel, bármivel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeérjen, és már kész is vagyunk :)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 11949
- Feltöltés dátuma: 2016. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az eper az abszolút kedvenc gyümölcsöm, ezért amikor elindul az eperszezon (ami Nálam már a görög eper megjelenésével elkezdődik :) ), már kezdem is az epres sütik gyártását. Egyszer találtam egy tökéletes kardinális receptet, amit gyorsan fel is jegyeztem a sütis füzetembe, többször elkészítettem eperhabbal, barackosan, ilyen-olyan változatban. Aztán gondoltam, valahogy elkészítem tortaként. Hát azt kell, hogy mondjam, tökéletesen megállta a helyét tortaként is :)