Eperdzsem bodzavirággal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
167g eper50 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
4g dzsemfix12 kcal
Összesen
223
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g eper301 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
Összesen
1342
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
78.4g eper24 kcal
-
19.6g cukor76 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
2g dzsemfix6 kcal
Összesen
106
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 142.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
223
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.1 g
-
Cukor 311 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 855 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 553 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
1342
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Epret kicsumázzuk, megmossuk, apróbb kockákra vágjuk. Lábasba beletesszük.
- Ha elkészültünk, hozzáadjuk a cukrot, dzsemfixet. Összekeverjük.
- A bodza száráról a virágokat beletépkedjük. Keverjük össze az eperrel.
- Folytonos keverés mellett felforraljuk. Kavargatva még kb. 5 percig főzzük. A közben keletkező fehér habot leszedjük.
- Még forrón üvegekbe töltjük, szorosan rácsavarjuk a tetejét, és fejre állítjuk. Ha már meg tudjuk fogni az üveget, állítsuk talpra, és tegyük a helyére.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9653
- Feltöltés dátuma: 2014. május 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Hallottam csak róla, hogy finom. Aztán olvastam egy receptet a neten. Pici módosítással kipróbáltam, tényleg finom. Csak olyan helyről szedjünk bodzát, ami nem poros, nem bogaras. A megadott mennyiségből nekem 2 db (képen látható) 0.5 l befőttesüveggel, és még egy félüveggel lett.