Eper szelet Andi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
18g tojás23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
3 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
Összesen
454
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
tészta
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
Összesen
5435
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
454
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 75.2 g
Zsír
-
Összesen 274.3 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2444.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 783 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 821 mg
-
Nátrium 542 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 671.1 g
-
Cukor 444 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 489.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2770 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 286 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 637 mg
-
Retinol - A vitamin: 2614 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1850 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1072 micro
Összesen
5435
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
tészta
- A tésztához a 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral keményre felverjük, míg a cukor el nem olvad.
- Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a 10 dkg olvasztott vajat és a vaníliás cukrot.
- Végül belekeverjük a lisztet és a sütőport. 160-170°-on megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a tésztát. (Én cérnával szoktam.)
- A krémhez a tejjel és darával sűrű krémet főzünk, bár beírtam, hogy 150-200 g, de ez körülbelüli érték. Kihűtjük.
- A maradék 20 dkg vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a két krémet összekeverjük.
- Az alsó lapot megkenjük a krémmel, és a megmosott, félbevágott eprekkel jó szorosan megrakjuk. Jöhet rá a maradék krém, majd a felső lap. Jól megnyomkodjuk.
- Ha maradt krémünk (nekem nem szokott), akkor a tetejét megkenhetjük vékonyan, és színes tortadarával megszórhatjuk. Nálam csak porcukorral van megszórva.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x25x5
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 10573
- Feltöltés dátuma: 2015. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi
13 recept
Anyukámtól tanult recept, nagyon szeretjük.