r
Nosalty Logó

Eper formájú epres torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Eper formájú epres torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.6 g

Zsír

  • Összesen
    283.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    4267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13082.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    2848 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    5137 mg
  • Nátrium
    4303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    986 g
  • Cukor
    770 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    932 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    2994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4978 micro
Összesen 7257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

  1. Az első 5 dbtojást szétválasztjuk, a sárgájához adjuk az 5 ek.cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,3 dl vizet is. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a 1/2 csomag sütőporral összekevert 5 ek.lisztet. Egy papírral kibélelttéglalap alakú tepsibeszedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 180-200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. Ha kihűlt megfordítjuk egy konyharuhára pl. és lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. A többi tojással ugyanígy járunk el. 2 dl habtejszínt cukorral felverjük.
  2. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és felkockázzuk. Ennek a mennyiségnek a felét belekavarjuk a tejszínhabba. Ezzel betöltünk egy világos és egy kakaós piskótalapot (a világos került alulra).
  3. A kakaós piskótalapot megkenjük bőven az eperdzsemmel, erre jön a másik kakaós piskótalap.
  4. Újabb 2 dl habtejszínt verünk fel cukorral, ebbe beleteszük a megmaradt felkockázott epret. Összekeverjük ezt is, és elkenjük a második kakaós piskótalapon, majd erre helyezzük a 4. lapot, vagyis a második világosat.
  5. Betesszük a hűtőbe egy kicsit, hogy lehűljön együtt az egész, majd kivágjuk belőle az eperformát.
  6. A 3. kisdoboz 2 dl tejszínt is felverjük, ezzel bekenjük kívülről a formázott tortát.
  7. A piros cukormasszát kinyújtjuk hozzá, beburkoljuk vele, széleit levágjuk körben.
  8. Azután kinyújtjuk a zöld cukormasszát, formára vágjuk, ebből lesz a csumája. Egy kis vízzel jól össze lehet ragasztani a 2 réteg cukormasszát.
  9. Sodorjunk két szálat a pirosból, ezt összetekerjük, ezzel díszítjük a széleit alul.
  10. Ezután kerülhetnek rá a gyertyák, a Boldog Születésnapot tábla vagy egéb kellékek.
  11. Majd egy fogpiszkálót keserű kakaóporba mártunk, és azzal szurkáljuk körbe a tortát, ez jelképezi az eper magjait.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12193
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper formájú epres torta
Becsei Ágnes 100 recept

A kisebbik kislányom, Andika minden évben epres tortát kér, idén lett 5 éves, és ezzel leptem meg.

Hozzávalók

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...