Eper formájú epres torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
süti sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz
-
46g tojás58 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
5g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz
-
46g tojás58 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
4 kcal
-
5g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
8g eperdzsem23 kcal
-
21g eper6 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A tetejére
-
17g habtejszín49 kcal
-
42g cukorfondant144 kcal
-
8g cukorfondant29 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0 kcal
Összesen
605
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz
-
550g tojás692 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz
-
550g tojás692 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
46 kcal
-
60g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A töltelékhez
-
100g eperdzsem278 kcal
-
250g eper75 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
A tetejére
-
200g habtejszín584 kcal
-
500g cukorfondant1730 kcal
-
100g cukorfondant346 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
5 kcal
Összesen
7257
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz
-
16.9g tojás21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz
-
16.9g tojás21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
3.1g eperdzsem9 kcal
-
7.7g eper2 kcal
-
12.3g habtejszín36 kcal
A tetejére
-
6.2g habtejszín18 kcal
-
15.4g cukorfondant53 kcal
-
3.1g cukorfondant11 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Összesen
222
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1090.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 125.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
605
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.6 g
Zsír
-
Összesen 283.5 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 4267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13082.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 382 mg
-
Kálcium 2848 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 5137 mg
-
Nátrium 4303 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 986 g
-
Cukor 770 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1510.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3225 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 932 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 611 micro
-
Kolin: 2994 mg
-
Retinol - A vitamin: 3193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4978 micro
Összesen
7257
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz
-
10 db tojás
-
10 ek cukor
-
10 dkg finomliszt
-
0.6 dl víz
-
1 csomag sütőpor
A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz
-
10 db tojás
-
10 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.6 dl víz
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
10 dkg eperdzsem
-
25 dkg eper
-
4 dl habtejszín
A tetejére
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz
- Az első 5 dbtojást szétválasztjuk, a sárgájához adjuk az 5 ek.cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,3 dl vizet is. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a 1/2 csomag sütőporral összekevert 5 ek.lisztet. Egy papírral kibélelttéglalap alakú tepsibeszedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 180-200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. Ha kihűlt megfordítjuk egy konyharuhára pl. és lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. A többi tojással ugyanígy járunk el. 2 dl habtejszínt cukorral felverjük.
- Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és felkockázzuk. Ennek a mennyiségnek a felét belekavarjuk a tejszínhabba. Ezzel betöltünk egy világos és egy kakaós piskótalapot (a világos került alulra).
- A kakaós piskótalapot megkenjük bőven az eperdzsemmel, erre jön a másik kakaós piskótalap.
- Újabb 2 dl habtejszínt verünk fel cukorral, ebbe beleteszük a megmaradt felkockázott epret. Összekeverjük ezt is, és elkenjük a második kakaós piskótalapon, majd erre helyezzük a 4. lapot, vagyis a második világosat.
- Betesszük a hűtőbe egy kicsit, hogy lehűljön együtt az egész, majd kivágjuk belőle az eperformát.
- A 3. kisdoboz 2 dl tejszínt is felverjük, ezzel bekenjük kívülről a formázott tortát.
- A piros cukormasszát kinyújtjuk hozzá, beburkoljuk vele, széleit levágjuk körben.
- Azután kinyújtjuk a zöld cukormasszát, formára vágjuk, ebből lesz a csumája. Egy kis vízzel jól össze lehet ragasztani a 2 réteg cukormasszát.
- Sodorjunk két szálat a pirosból, ezt összetekerjük, ezzel díszítjük a széleit alul.
- Ezután kerülhetnek rá a gyertyák, a Boldog Születésnapot tábla vagy egéb kellékek.
- Majd egy fogpiszkálót keserű kakaóporba mártunk, és azzal szurkáljuk körbe a tortát, ez jelképezi az eper magjait.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12193
- Feltöltés dátuma: 2011. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Becsei Ágnes
100 recept
A kisebbik kislányom, Andika minden évben epres tortát kér, idén lett 5 éves, és ezzel leptem meg.