r
Nosalty Logó

Emeletes finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Emeletes finomság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 1517 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 6066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1517 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.9 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6387.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2661 mg
  • Nátrium
    1893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    871.1 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2994 micro
  • β-crypt
    758 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2305 micro
Összesen 6066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat egy nagy tálba tesszük (az egész bele, nem kell külön választani!), hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat is, és azzal is elkeverjük.
  3. Majd apránként hozzáadagoljuk a vizet, keverjük közben, majd a lisztet és sütőport. Az egészet kikeverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a felét (csak a felét!). És kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. A maradékba beletesszük a kakaóport, és jól eldolgozzuk benne, majd ezt is megsütjük.
  6. Ha kész vannak a piskóták és kihűltek, kettévágjuk őket.
  7. Elkészítjük a vanília illetve csokis pudingot.
  8. Egy nagy tálban felverjük a tejszínhabot, és a barackot hozzáadjuk, de úgy, hogy két fél darab maradjon. Botmixerrel elturmixoljuk benne a puha barackot, majd a habverővel ismét átdolgozzuk. Jó kemény hab lesz belőle.
  9. Fogunk egy tálcát, és rátesszük a csokis piskótánk egyik lapját.
  10. Az egyik fél barackot, ami megmaradt apró kockákra vágjuk, majd elosztjuk a piskóta lapon, és megkenjük a vaníliás pudinggal.
  11. Majd egy sima lap jön, és azt megkenjük jó vastagon a barackos habbal.
  12. Majd megint egy csokis lap, amire az utolsó barack apróra vágott darabjait osztjuk el, majd jöhet a csokis puding rá.
  13. Végül az utolsó lapunk jön, amire a megmaradt habot kenjük rá, illetve a széleire.
  14. A tetejét kidíszítjük cukorkákkal, illetve csokis és színes tortadarával. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9569
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Gondoltam csinálok valami habos, pudingos, gyümölcsös finomságot. Hát így sikerült és nagyon finom lett!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...