Emeletes finomság
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
10 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
25g víz0 kcal
-
11 kcal
A krémekhez
-
43 kcal
-
43 kcal
-
125g növényi habtejszín314 kcal
-
213g őszibarack konzerv153 kcal
A díszítéshez
-
27 kcal
-
10g színes cukorka36 kcal
Összesen
1517
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
100g víz0 kcal
-
46 kcal
A krémekhez
-
171 kcal
-
171 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
850g őszibarack konzerv612 kcal
A díszítéshez
-
20g csokoládédara109 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
6066
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
15.8g tojás20 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
3.6g víz0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémekhez
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1.6g csokoládés pudingpor6 kcal
-
45 kcal
-
30.6g őszibarack konzerv22 kcal
A díszítéshez
-
0.7g csokoládédara4 kcal
-
1.4g színes cukorka5 kcal
Összesen
218
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1596.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.8 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 286.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 748 micro
-
β-crypt 189 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
1517
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 110.2 g
Zsír
-
Összesen 246.9 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6387.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 1247 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 2661 mg
-
Nátrium 1893 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 871.1 g
-
Cukor 443 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1146.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1567 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 1228 mg
-
Retinol - A vitamin: 1291 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2994 micro
-
β-crypt 758 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2305 micro
Összesen
6066
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
10 dkg vaj
-
25 dkg cukor
-
35 dkg finomliszt
-
1 dl víz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémekhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
5 dl növényi habtejszín
-
850 g őszibarack konzerv
A díszítéshez
-
2 ek csokoládédara
-
2 ek színes cukorka
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat egy nagy tálba tesszük (az egész bele, nem kell külön választani!), hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat is, és azzal is elkeverjük.
- Majd apránként hozzáadagoljuk a vizet, keverjük közben, majd a lisztet és sütőport. Az egészet kikeverjük.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a felét (csak a felét!). És kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A maradékba beletesszük a kakaóport, és jól eldolgozzuk benne, majd ezt is megsütjük.
- Ha kész vannak a piskóták és kihűltek, kettévágjuk őket.
- Elkészítjük a vanília illetve csokis pudingot.
- Egy nagy tálban felverjük a tejszínhabot, és a barackot hozzáadjuk, de úgy, hogy két fél darab maradjon. Botmixerrel elturmixoljuk benne a puha barackot, majd a habverővel ismét átdolgozzuk. Jó kemény hab lesz belőle.
- Fogunk egy tálcát, és rátesszük a csokis piskótánk egyik lapját.
- Az egyik fél barackot, ami megmaradt apró kockákra vágjuk, majd elosztjuk a piskóta lapon, és megkenjük a vaníliás pudinggal.
- Majd egy sima lap jön, és azt megkenjük jó vastagon a barackos habbal.
- Majd megint egy csokis lap, amire az utolsó barack apróra vágott darabjait osztjuk el, majd jöhet a csokis puding rá.
- Végül az utolsó lapunk jön, amire a megmaradt habot kenjük rá, illetve a széleire.
- A tetejét kidíszítjük cukorkákkal, illetve csokis és színes tortadarával. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9569
- Feltöltés dátuma: 2012. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kiss Móni
258 recept
Gondoltam csinálok valami habos, pudingos, gyümölcsös finomságot. Hát így sikerült és nagyon finom lett!