Egyszerű túrós rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
PSzaboIstvan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
541
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2164
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1070.1 g
-
Cink 325 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 250 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 103.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
541
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.3 g
Zsír
-
Összesen 97.1 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4280.4 g
-
Cink 1301 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 1002 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 1171 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.8 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 414.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 556 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 600 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
2164
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.9 g
-
Cink 146 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 113 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 67 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót, a tojást, a vaníliás-, és a kristálycukrot, és 2 evőkanál búzadarát egyenletesen keverjünk el egy edényben.
- Egy közepes méretű citrom felének a héját ráreszeljük a töltelékre. Mikróban vagy a tűzhelyen felolvasztjuk a vajat.
- Egy tiszta, nedves konyharuhára kiterítjük az első réteslapot.
- Ecsettel elkenjük az első adag olvasztott vajat az első réteslapon. Ugyanezt a műveletet megismételjük még legalább háromszor-négyszer, attól függően, hogy hány réteslapot szeretnénk felhasználni. (Én általában négy lapból készítem ezt a túrós rétest.) A réteslapokat egymásra fektetjük.
- A maradék, körülbelül 4 evőkanálnyi grízt egyenletesen elszórjuk az utolsó bevajazott réteslap teljes felületén, majd választhatunk, hogy a (1.) tölteléket is a lap teljes felületére kenjük egyenletesen - ha azt szeretnénk, hogy a rétesünk tekercs-szerű legyen - vagy (2.) csak a legfelső réteslap alsó széléhez közel egy sávban visszük fel azt. Relatíve "szorosan" - a nedves konyharuha segítségével - feltekerjük a réteslapot, lehetőség szerint úgy, hogy a réteslap végének illesztése a rétes aljára kerüljön.
- A feltekert rétes tetejét-oldalát is bekenjük a maradék olvasztott vajjal. A rétest sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, majd 180 fokos sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A kész rétest finoman szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6527
- Feltöltés dátuma: 2021. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
PSzaboIstvan
6 recept