r
Nosalty Logó

Egyszerű szilvás kevert pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Egyszerű szilvás kevert pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 530 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3837.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    216 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1459 micro
Összesen 4235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát vágjuk gerezdekre (én 8 felé vágtam őket), és szórjuk meg a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Esetleg, ha a szilvánk nem elég édes, ilyenkor meg lehet szórni még 1-2 evőkanál cukorral. Vigyázzunk, mert ebben az esetben levet is fog engedni, amit szűrjünk, majd róla le. Hagyjuk kicsit állni.
  2. A tojásokat verjük habosra a cukorral. Amikor már kifehéredett, egy keverőlapát segítségével keverjük el benne, az olajat, tejfölt, a vanília aromát, a csipet sót és a sütőporos lisztet. Végül keverjük a tésztához a fahéjas, cukros szilvadarabok háromnegyed részét.
  3. Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és terítsük el benne a masszát. A maradék szilvát pedig rakosgassuk a tetejére, és szórjuk meg a durvára vágott dióval.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra, és süssük 35 perc alatt készre. Végezzünk tűpróbát, ha még kell, vegyük vissza a hőfokot 165-re, és még 5 percig hagyjuk bent a süteményt.
  5. Ha kihűlt a tészta, könnyű belőle kockákat, esetleg szeletet vágni, és ha igény van rá, enyhén porcukrozva tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 38780
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors és nagyon finom sütemény. Az alaptésztát variálhatjuk más gyümölcsökkel, sőt kompótokkal is. Kezdőknek is bátran ajánlom, szinte elronthatatlan, mindig tökéletes a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...