adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g ponty191 kcal
-
250g amur206 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Összesen
522
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1500g ponty1143 kcal
-
1500g amur1238 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
3132
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
48.6g ponty37 kcal
-
48.6g amur40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2.8g napraforgó olaj24 kcal
Összesen
101
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1716.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 1297 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 238.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3088 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
522
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 334.3 g
Zsír
-
Összesen 190 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10301.6 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 769 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 544 mg
-
Foszfor 7781 mg
-
Nátrium 919 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1430.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 18525 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 1219 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3132
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 600 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
2 ek hal fűszerkeverék
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A már megtisztított halakat besózzuk, és állni hagyjuk minimum 40 percig. Előtte a pontyot a hátánál sűrűn bevagdossuk, az amurt pedig 3-4 helyen átvágjuk, a farka részét pedig sűrűn bevagdossuk. Mindkét halnál mindkét oldalon megcsináljuk.
- A halakat még meghintjük kívül és belül is a halfűszerrel. Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a halakat, és rálocsoljuk az olajat.
- Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Közben a levével néhányszor meglocsoljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35×40
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 154347
- Feltöltés dátuma: 2014. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nikóka
172 recept
A család legnagyobb kedvence. Hetente egyszer biztosan eszünk halat, és ha nincs időm olajban sütögetni, akkor csak beteszem a sütőbe, és megsütöm. A másik előnye, hogy kevés olaj kell hozzá.