r
Nosalty Logó

Egyszerű házi kenyér ahogy Makuka készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Egyszerű házi kenyér ahogy Makuka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5627.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    4678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Elég híg, galuska állagú tésztát kapunk.
  2. A tésztát lefedjük, és huzatmentes helyen 12 órát pihentetjük. (Én a mikróban egy csészében vizet forraltam, kivettem a vizet, és betettem a tésztát a helyére, majd másnap reggelig ott hagytam a mikróban a tálat.)
  3. Másnap a sütőt előmelegítjük 240 fokra, a tésztát pedig jól belisztezett deszkára borítjuk. Fokozatosan szórjuk a tésztára és alá is a lisztet. Elég sok lisztet felvesz, mire egy jól formázható, de mégis lány cipót kapunk.
  4. A formázott tészta tetejét bevagdossuk, lisztezett sütőpapírra tesszük, és hagyjuk még kelni 30 percig.
  5. Eközben beteszünk a sütőbe egy jénai tálat, illetve a sütő aljára egy másik tepsit.
  6. Amikor a tészta megkel, kivesszük a jénait a sütőből, beletesszük sütőpapírostul a tésztát, és mehet is vissza a jénai a sütőbe. A sütőben levő másik tepsibe pedig egy pohár vizet öntünk, és gyors becsukjuk a sütőajtót, hogy a gőz ne jöjjön ki. 35-40 perc alatt szép pirosra sül, de a sütési idő változhat aszerint, hogy kinek mennyi lisztet vesz fel a tésztája. Érdemes figyelni. Valóban nagyon finom, és igen egyszerű elkészíteni.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8958
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 18.

Receptkategóriák

Sütöttem már itthon kenyeret, de eddig soha nem voltam teljesen elégedett a végeredménnyel. Ebben a receptben az tetszett meg, hogy alig kell hozzá valami, nem kell dagasztani, este megcsináltam a tésztát, majd másnap reggel 10 perces  munkával vártam, hogy a tészta még egyszer megkeljen, és már tehettem is be a sütőbe. Egyszerű, és nagyon finom. A receptet anapfenyillata.cafeblog.hu oldalon találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...