r
Nosalty Logó

Egyszerű gesztenyés keksz

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Egyszerű gesztenyés keksz: gesztenyemasszából sütött aprósütemény, koktélcseresznyével és étcsokoládés bevonattal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kekszekhez

286
Kalória
3.2g
Fehérje
36.9g
Szénhidrátok
13.5g
Zsír
26.5g
Víz
88g
Koleszterin
2g
Rost
18.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszekhez

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszekhez

Összesen 3424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszekhez

Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.8 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    318 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 3424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A kekszekhez

  1. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra és kibélelünk két gáztepsit sütőpapírral.
  2. Egy tálba reszeljük a narancs héját, majd hozzáadjuk a cukrot és elmorzsoljuk a kezünkkel, míg az egész sárga és aromás nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a vaníliát és a sárgájákat, majd kézi robotgéppel 1-2 perc alatt kihabosítjuk.
  3. A tojásos-cukros alaphoz adjuk a puha vajat és a rumot, majd elkeverjük, míg a tojás fel nem veszi az összes zsiradékot. Hozzákeverjük a gesztenyemasszát is.
  4. A nedves hozzávalókhoz szitáljuk a lisztet, sütőport és sót, a masszát pedig egy spatulával teljesen egységesre keverjük, majd csillagcsöves fejjel ellátott habzsákba töltjük.
  5. A sütőpapír alá nyomhatunk keveset a masszából, hogy ne csúszkáljon.
  6. A habzsákkal csavaros kekszeket nyomunk a papíros tepsire, egymástól tisztes távolságban. Mindegyik közepébe egy koktélcseresznyét helyezünk, majd betoljuk a kekszeket a sütőbe.
  7. 15 percig sütjük a kekszeket, ha pedig elkészültek, kivesszük és sütőrácson hagyjuk őket teljesen kihűlni. Közben gőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét és az olajat, majd egy tálba öntjük.
  8. A kekszeket egyesével megmártjuk az olvasztott csokoládéban, visszatesszük a papíros (hideg!) tepsikre és hagyjuk megdermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Omlós, puha kekszek, lehengerlően ünnepi ízben. A könnyen összeállítható masszát habzsákkal formázhatjuk különleges süteményekké, de nem kell aggódni: az egész jóval egyszerűbb, mint amilyennek hangzik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!