Egészben sült aranydurbincs (Tunner-módra)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A durbincssütéshez
-
400g hal230 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g zsálya24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
100g parázskrumpli62 kcal
-
50g koktélparadicsom9 kcal
Összesen
531
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A durbincssütéshez
-
800g hal461 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
15g zsálya47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
200g parázskrumpli123 kcal
-
100g koktélparadicsom18 kcal
Összesen
1061
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A durbincssütéshez
-
59.3g hal34 kcal
-
12.6g citrom2 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.1g zsálya4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj26 kcal
-
14.8g parázskrumpli9 kcal
-
7.4g koktélparadicsom1 kcal
Összesen
78
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 345.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 489 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
531
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 104.5 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2126.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 992 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 690.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 595 micro
-
K vitamin: 299 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 102 micro
-
β-karotin 977 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 435 micro
Összesen
1061
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 191 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
A durbincssütéshez
Elkészítés
A durbincssütéshez
- A krumplit feltesszük sós vízben főzni, majd amikor már félig megpuhult, leszűrjük és szárazra töröljük. A koktélparadicsomot megmossuk, de a száron hagyjuk a szemeket.
- A konyhakész durbincsok bőrét papírtörlővel teljesen szárazra töröljük, hasukat egy kicsit jobban kibontjuk, hogy könnyebb legyen a töltésük. A hasüreget sózzuk, borsozzuk, majd alulra pár szál kakukkfüvet és zsályát helyezünk, erre mehet 2 gerezd fokhagyma, majd 3 karika citrom. Ezt kövesse újabb 2 fokhagyma és a zöldfűszerek.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeveréssel), majd alaposan kiolajozunk egy nagyobb sütőedényt. Sütőrácson is süthetjük a halat, így még ropogósabb lesz a bőre (csak arra figyeljünk, hogy tiszta, alaposan keolajozott rácsot használjunk. Ilyenkor a zöldségek külön sülnek, a hal alatt egy tepsin.) Belefektetjük a két durbincsot, amelyek bőrére további olajat csorgatunk, majd megsózzuk. A krumplit elkeverjük egy tálban sóval és olajjal, majd elrendezzük a halak körül.
- A tepsi mehet is a sütőbe, nagyjából 20 perc kell a halaknak, hogy teljesen átsüljenek. Az utolsó 10 percben a paradicsomot is a tepsire tesszük, így nem fog teljesen szétfőni. A 20 perc leteltével felső grillezésre kapcsolunk, és 200 fokon pár perc alatt rápirítunk a halakra.
- A durbincsot azon melegében tálaljuk krumplival, paradicsommal, friss zöldsalátával és citrommal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 141
- Össznézettség: 5957
- Feltöltés dátuma: 2023. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Az egész halak sütése elsőre mindig ijesztő feladatnak tűnhet, pedig egyáltalán semmi ördöngösség nincs a dologban. Erre engem Tunner Péter barátom tanított meg, akinek apró, dél-pesti, lakótelepi konyhájában játszi könnyedséggel készítettünk ropogós bőrű, omlós húsú durbincsot. Ezt a receptet hoztam most el az oldalra, hogy mások is elsajátíthassák a tökéletes halsütés lépéseit.