r
Nosalty Logó

Egészben sült aranydurbincs (Tunner-módra)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Egészben sült aranydurbincs (Tunner-módra)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A durbincssütéshez

Összesen 531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A durbincssütéshez

Összesen 1061 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A durbincssütéshez

Összesen 78 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1061 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

A durbincssütéshez

Elkészítés

A durbincssütéshez

  1. A krumplit feltesszük sós vízben főzni, majd amikor már félig megpuhult, leszűrjük és szárazra töröljük. A koktélparadicsomot megmossuk, de a száron hagyjuk a szemeket.
  2. A konyhakész durbincsok bőrét papírtörlővel teljesen szárazra töröljük, hasukat egy kicsit jobban kibontjuk, hogy könnyebb legyen a töltésük. A hasüreget sózzuk, borsozzuk, majd alulra pár szál kakukkfüvet és zsályát helyezünk, erre mehet 2 gerezd fokhagyma, majd 3 karika citrom. Ezt kövesse újabb 2 fokhagyma és a zöldfűszerek.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeveréssel), majd alaposan kiolajozunk egy nagyobb sütőedényt. Sütőrácson is süthetjük a halat, így még ropogósabb lesz a bőre (csak arra figyeljünk, hogy tiszta, alaposan keolajozott rácsot használjunk. Ilyenkor a zöldségek külön sülnek, a hal alatt egy tepsin.) Belefektetjük a két durbincsot, amelyek bőrére további olajat csorgatunk, majd megsózzuk. A krumplit elkeverjük egy tálban sóval és olajjal, majd elrendezzük a halak körül.
  4. A tepsi mehet is a sütőbe, nagyjából 20 perc kell a halaknak, hogy teljesen átsüljenek. Az utolsó 10 percben a paradicsomot is a tepsire tesszük, így nem fog teljesen szétfőni. A 20 perc leteltével felső grillezésre kapcsolunk, és 200 fokon pár perc alatt rápirítunk a halakra.
  5. A durbincsot azon melegében tálaljuk krumplival, paradicsommal, friss zöldsalátával és citrommal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 5571
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 25.

Receptkategóriák

Egészben sült aranydurbincs (Tunner-módra)
Lakos Benedek 373 recept

Az egész halak sütése elsőre mindig ijesztő feladatnak tűnhet, pedig egyáltalán semmi ördöngösség nincs a dologban. Erre engem Tunner Péter barátom tanított meg, akinek apró, dél-pesti, lakótelepi konyhájában játszi könnyedséggel készítettünk ropogós bőrű, omlós húsú durbincsot. Ezt a receptet hoztam most el az oldalra, hogy mások is elsajátíthassák a tökéletes halsütés lépéseit.

Hozzávalók

A durbincssütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...