r
Nosalty Logó

Édeskrumpliágyon sült sajtos karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krankovics Bé
Édeskrumpliágyon sült sajtos karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3585 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11665 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 895 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9291.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2456 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    2507 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4896 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1008 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    46658 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2520 micro
Összesen 3585 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, a kivajazott tepsi aljára tesszük, közé szórjuk a megpucolt fokhagymát, meghintjük a majoránnával, valamint sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben a karajszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, és szintén sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Ezután a tepsibe kerülnek.
  3. A főzőtejszínt a tepsi aljára öntjük, a reszeltsajt-keverék felét a tetejére szórjuk.
  4. Lefóliázva, 170 fokra előmelegített sütőben egy óráig sütjük, majd a fólia levétele után rászórjuk a maradék sajtkeveréket, és még 20 percig sütjük.
  5. A kész ételt friss petrezselyemlevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 199
  • Össznézettség: 39225
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édeskrumpliágyon sült sajtos karaj
Krankovics Bé 2 recept

Szeletelt sertéskarajból és édesburgonyából gyorsan valami egyszerűt? Ez jött össze...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...