Édesburgonya-palacsinta két hozzávalóból
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
45g édesburgonya28 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
8g kókuszolaj67 kcal
Összesen
164
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
180g édesburgonya111 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
30g kókuszolaj268 kcal
Összesen
656
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
41.9g édesburgonya26 kcal
-
51.2g tojás64 kcal
-
7g kókuszolaj62 kcal
Összesen
152
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2757 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
164
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 48.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 247.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1229 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 585 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 11028 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
656
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2565 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
Elkészítés
- Ha nyers az édesburgonyánk, süssük meg (receptjeim között megtalálható, hogy hogyan).
- Ha kihűlt, egy bögrényit villával pürésítsünk, majd a tojásokkal együtt keverjük krémesre. Én mondjuk mindent konyhai robotgépben pár pillanat alatt krémesre kevertem.
- Ezután a palacsintasütőt kenjük ki kókuszolajjal, vagy ami van otthon, és már süthetjük is. Ha kicsit magasabbról csurgatjuk a tésztát, szép kerek formát kapunk.
- Közepes tűzön aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Kisebb méretűeket szoktam sütni, mert könnyebb vele dolgozni.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 340
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 45456
- Feltöltés dátuma: 2016. május 27.
Ajánló
Adhatunk hozzá fahéjat, vaníliát, reszelt szerecsendiót, stb. Ki mit szeret..
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Nálunk mindennapos "vendég" az édesburgonya vagy más nevén batáta, mely a legfőbb szénhidrátforrásunk. Sütve és chipsként is nagyon szeretjük, a megmaradt sült édesburgonyából remek amerikai palacsintát készíthetünk. Hozzáadott cukrot sem tartalmaz, mivel édes már alapból.:-) Ebből a mennyiségből kb. 16 db a képen látható kisebb méretű palacsintám lett.