r
Nosalty Logó

Édes mandulaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
cherry41
Édes mandulaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4035.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    1841 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított mandulát szárazon megpirítjuk, majd nem túl apróra törjük.
  2. Összekeverjük a tejet a vaníliás cukokorral és a cukorral, hozáadjuk a fahéjat, lassan felforraljuk, és 20 percig főzzük lassú tűzön.
  3. Simára keverjük a tejszínt az étkezési keményítővel, és a mandulával együtt a leveshez adjuk.
  4. Újból felforraljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3965
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes mandulaleves
cherry41 7 recept

Ezt a receptet a 2010-es fanny konyhaplussz karácsonyi számában találtam a spanyol ünnepi receptek között. Nagyon finom, édes.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...