r
Nosalty Logó

Édes habos ribizlilepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virág76
Édes habos ribizlilepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

süti

tojáshab

Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

süti

tojáshab

Összesen 3220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

süti

tojáshab

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 3220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

süti

tojáshab

Elkészítés

süti

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a három tojássárgát 3 ek forró vízzel habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a kétféle cukrot, a vajat és a tejet. Majd végül a sütőporral összekevert lisztet.
  2. Jól kivajazunk egy tepsit, és egy kenőkanál segítségével elsimítjuk benne a tésztát. Nem kell megijedni, sűrű, kicsit nehezen lehet elosztani a tepsiben.
  3. Előmelegített sütőben kb. 15 percig elősütjük. Ez idő alatt előkészítjük a ribizlit, jól megmossuk, lecsipkedjük a száráról, lecsöpögtetjük.
  4. A három tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a cukrot folyamatosan hozzákeverjük. Végül a habos masszába beleforgatjuk a ribizlit (vagy a választott gyümölcsöt).
  5. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből (na itt jött nekem a kis meglepetés), érdemes tűpróbázni, mert a habos masszát rá kell teríteni az elősütött tésztára, és én mire elsimítottam volna, kicsit megemelkedett a sütemény széle. Tehát a habot szép egyenletesen rákenjük a tésztára, és visszatesszük a sütőbe még kb. 15-20 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30 x 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5079
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 10.

Ajánló

Mindenképpen ajánlom ezt a süteményt azoknak, akik szeretik az édes-savanyú ízkombinációt. Nagyon kellemes, könnyű desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes habos ribizlilepény
Virág76 35 recept

Valamikor régen még anyukám sütötte többször is. Aztán elköltöztem otthonról, a könyv velem jött (így Ő nem sütötte), viszont én sem. :)  Most a három pici ribizlibokorról összejött egy adagnyi bogyó, így gondoltam, előkeresem a receptet. Menet közben némi fennakadás történt, de a végeredményen nem látszik. Ízre annyira finom lett, hogy lényegében a kétharmada elfogyott ebéd után.

Hozzávalók

süti

tojáshab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...