Duplán fondant-os eper
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
83g eper25 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
11g víz0 kcal
Összesen
289
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g eper75 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
32g víz0 kcal
Összesen
867
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
54.1g eper16 kcal
-
13g étcsokoládé71 kcal
-
26g cukor101 kcal
-
6.9g víz0 kcal
Összesen
188
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
289
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.7 g
-
Cukor 160 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 246.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
867
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először a cukor fondantot készítjük el. A cukrot a vízzel közepes lángon addig főzzük, amíg fáradtan folyékony nem lesz. Ez annyit tesz, hogy már nem folyékony, hanem olyan állagú, mint a híg méz.
- Levesszük a tűzről, s az epreket gyorsan megforgatjuk benne darabonként, s sütőpapírra tesszük őket egymástól kellő távolságra. Majd a végén újból megforgathatjuk a cukor fondantban, ha édesebben szeretjük.
- Amíg hűl, addig elkészítjük a csokoládé fondantot is. Gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, s nagyon gyorsan megforgatjuk benne félig vagy teljesen az epreket szintén egyenként, s egy tálcára helyezett sütőpapírra tesszük őket, ha közben kezdene megkeményedni a csokoládé, ismét gőz fölött olvasszunk rajta.
- Ha a csokoládé kihűlt, min. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Boldog Anyák Napját minden Édesanyának!
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2186
- Feltöltés dátuma: 2012. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Közeledik az Anyák Napja, s már egy egész napja azon gondolkodom, mivel lepjem meg anyukámat. Valahol láttam a csokoládés epret. Elgondolkodtam a dolgon, érdemes lenne egy egészséges bonbont készíteni anyukámnak - meg a keresztanyukámnak és az anyósomnak is. :-) Viszont anyukám cukorral eszi az epret. Na, ezt, hogy oldjam meg? Hát persze, hogy dupla fondanttal. :-)