r
Nosalty Logó

Duplán csokis kalács Virágtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virág76
Duplán csokis kalács Virágtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.9 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7138 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    3460 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    938.8 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    997 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1498 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 6547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagasztógépbe sorban belerakjuk a hozzávalókat: tej, olvasztott vaj, tojássárgák, liszt, cukor, só és élesztő. Dagasztóprogramot elindítjuk.
  2. Ha kézzel dagasztjuk: az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval.A száraz hozzávalókra öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a maradék tejet.Alaposan kidagasztjuk, majd kelni hagyjuk.
  3. Ha megkelt, a tésztát átgyúrjuk, majd kettévágjuk. (Ebből az adagból két rúd kalács lesz.)
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1-1.5 cm vastagra. Megkenjük olvasztott vajjal.
  5. Natúr kakaót ízlés szerint összekeverünk cukorral(vagy instant kakaót használunk), és elterítjük a tésztán.
  6. Mindegyik rúdhoz felaprítunk 1 tábla csokoládét, és elterítjük a cukros kakaón.
  7. Óvatosan feltekerjük (tekerés közben még vajazhatjuk a tésztát, úgy jobban összetapad).
  8. Kiolajozott tepsibe fektetjük, és sütőbe tesszük. (Tetejét meg lehet kenni még olvasztott vajjal.)
  9. Kb. 20-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3968
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Duplán csokis kalács Virágtól
Virág76 35 recept

Szüleim házassági évfordulójára készítettem a kalácsot, és a kóstolónak itthon fogott adag kevésnek bizonyult... Ezért ma újra elkészítettem. Szoktam még ugyanezzel a tésztával szilvalekváros, aszalt szilvás ill. fahéjas kalácsot is készíteni. Azok is nagyon finomak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...