Duplán csokis kalács Virágtól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Virág76
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
8g tojássárgája24 kcal
-
56g tej32 kcal
-
11g vaj81 kcal
-
94g finomliszt341 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g só0 kcal
-
12 kcal
-
6 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
-
13g vaj90 kcal
Összesen
820
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
60g tojássárgája193 kcal
-
450g tej252 kcal
-
90g vaj645 kcal
-
750g finomliszt2730 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
8g só0 kcal
-
30g instant élesztő98 kcal
-
46 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
6547
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
23.6g tej13 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
39.3g finomliszt143 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.6g instant élesztő5 kcal
-
2 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
10.5g csokoládé57 kcal
-
5.2g vaj38 kcal
Összesen
342
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 892.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
820
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.9 g
Zsír
-
Összesen 254 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1076 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7138 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 302 mg
-
Kálcium 899 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 580 mg
-
Foszfor 1840 mg
-
Nátrium 3460 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 938.8 g
-
Cukor 316 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 155.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1532 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 997 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 1498 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 861 micro
Összesen
6547
kcal
- 9% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 8.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojássárgája
-
4.5 dl tej
-
9 dkg vaj
-
75 dkg finomliszt
-
8 dkg cukor
-
2 kávéskanál só
-
30 g instant élesztő
-
5 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
6 púpozott ek cukor
-
200 g csokoládé
-
10 dkg vaj
Elkészítés
- A dagasztógépbe sorban belerakjuk a hozzávalókat: tej, olvasztott vaj, tojássárgák, liszt, cukor, só és élesztő. Dagasztóprogramot elindítjuk.
- Ha kézzel dagasztjuk: az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval.A száraz hozzávalókra öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a maradék tejet.Alaposan kidagasztjuk, majd kelni hagyjuk.
- Ha megkelt, a tésztát átgyúrjuk, majd kettévágjuk. (Ebből az adagból két rúd kalács lesz.)
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1-1.5 cm vastagra. Megkenjük olvasztott vajjal.
- Natúr kakaót ízlés szerint összekeverünk cukorral(vagy instant kakaót használunk), és elterítjük a tésztán.
- Mindegyik rúdhoz felaprítunk 1 tábla csokoládét, és elterítjük a cukros kakaón.
- Óvatosan feltekerjük (tekerés közben még vajazhatjuk a tésztát, úgy jobban összetapad).
- Kiolajozott tepsibe fektetjük, és sütőbe tesszük. (Tetejét meg lehet kenni még olvasztott vajjal.)
- Kb. 20-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3946
- Feltöltés dátuma: 2013. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Virág76
35 recept
Szüleim házassági évfordulójára készítettem a kalácsot, és a kóstolónak itthon fogott adag kevésnek bizonyult... Ezért ma újra elkészítettem. Szoktam még ugyanezzel a tésztával szilvalekváros, aszalt szilvás ill. fahéjas kalácsot is készíteni. Azok is nagyon finomak.