r
Nosalty Logó

Duplán csokis kalács Virágtól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Virág76
Duplán csokis kalács Virágtól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

820
Kalória
16g
Fehérje
117.4g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
19.5g
Víz
134.4g
Koleszterin
6.2g
Rost
39.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.9 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7138 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    3460 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    938.8 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    997 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1498 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 6547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

  1. A dagasztógépbe sorban belerakjuk a hozzávalókat: tej, olvasztott vaj, tojássárgák, liszt, cukor, só és élesztő. Dagasztóprogramot elindítjuk.
  2. Ha kézzel dagasztjuk: az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval.A száraz hozzávalókra öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a maradék tejet.Alaposan kidagasztjuk, majd kelni hagyjuk.
  3. Ha megkelt, a tésztát átgyúrjuk, majd kettévágjuk. (Ebből az adagból két rúd kalács lesz.)
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1-1.5 cm vastagra. Megkenjük olvasztott vajjal.
  5. Natúr kakaót ízlés szerint összekeverünk cukorral(vagy instant kakaót használunk), és elterítjük a tésztán.
  6. Mindegyik rúdhoz felaprítunk 1 tábla csokoládét, és elterítjük a cukros kakaón.
  7. Óvatosan feltekerjük (tekerés közben még vajazhatjuk a tésztát, úgy jobban összetapad).
  8. Kiolajozott tepsibe fektetjük, és sütőbe tesszük. (Tetejét meg lehet kenni még olvasztott vajjal.)
  9. Kb. 20-30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szüleim házassági évfordulójára készítettem a kalácsot, és a kóstolónak itthon fogott adag kevésnek bizonyult... Ezért ma újra elkészítettem. Szoktam még ugyanezzel a tésztával szilvalekváros, aszalt szilvás ill. fahéjas kalácsot is készíteni. Azok is nagyon finomak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk! Ez a mennyei szaftos-mázas csigatorta tulajdonképpen egy jóféle kelt tésztából, a ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!