r
Nosalty Logó

Duplacsokis édesburgonyás brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Duplacsokis édesburgonyás brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brownie-hoz

A krémhez

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brownie-hoz

A krémhez

Összesen 2986 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brownie-hoz

A krémhez

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4596 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7729.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1490 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    946 mg
  • Foszfor
    3498 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.5 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    36765 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 2986 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2474 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A brownie-hoz

A krémhez

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. Az édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Kihűtjük.
  2. Az édesburgonyát botmixerrel vagy aprítógépben pürésítjük. A brownie-hoz és a csokikrémhez kimérünk 300-300 grammot.
  3. A tojásokat a kókuszvirágcukorral és a vanília kivonattal habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, a natúr joghurtot és az édesburgonya pürét is.
  4. A zablisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, és a tésztához adjuk. Egyneműre keverjük.
  5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy ne süssük túl a brownie-t, mert akkor kiszárad.
  6. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni a süteményt.

A krémhez

  1. Az édesburgonyapürét, a kakaóport, az édesítőt és a folyékony kókusztejszínt botmixerrel/aprítógépben egyneműre dolgozzuk. A krémet a kihűlt brownie tetejére kenjük. Apróra vágott dió- és étcsokidarabokkal díszíthetjük a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 18191
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt már biztosan sokan tudják, hogy az édesburgonyából a sütőtökhöz hasonlóan nagyon finom süteményeket lehet sütni. De csokikrémet próbáltatok már készíteni belőle? Szerintem nagyon finom, és ráadásul az íze alapján senki nem mondaná meg, hogy miből készül. :) Próbáljátok ki!

Hozzávalók

A brownie-hoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...