Dunahullám meggyes krémmel
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
113 kcal
-
17g gyümölcscukor61 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
8g tej5 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
4 kcal
-
58g meggy26 kcal
-
1g margarin6 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
17g meggylé7 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
17g gyümölcscukor61 kcal
A tetejére
-
21g étcsokoládé114 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
400g tönkölybúza liszt1352 kcal
-
200g gyümölcscukor736 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g tej56 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
46 kcal
-
700g meggy315 kcal
-
10g margarin72 kcal
A krémhez
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
200g meggylé80 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g gyümölcscukor736 kcal
A tetejére
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
13.1g tönkölybúza liszt44 kcal
-
6.5g gyümölcscukor24 kcal
-
8.2g margarin59 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
3.3g tej2 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
22.9g meggy10 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
A krémhez
-
1.5g epres pudingpor6 kcal
-
6.5g meggylé3 kcal
-
8.2g margarin59 kcal
-
6.5g gyümölcscukor24 kcal
A tetejére
-
8.2g étcsokoládé45 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
4.9g habtejszín14 kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 685 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 112.6 g
Zsír
-
Összesen 611.5 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 258 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 139 g
-
Koleszterin 1014 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7011.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1170 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 1119 mg
-
Foszfor 3474 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 996 g
-
Cukor 581 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 928.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5655 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 531 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 708 mg
-
Retinol - A vitamin: 4973 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 8216 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2270 micro
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg margarin
-
4 db tojás
-
10 ek tej
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
1 tasak epres pudingpor
-
25 dkg margarin
A tetejére
-
5 dkg vaj
-
1.5 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a piskótát: a margarint a fruktózzal (porcukorral), vanília kivonattal (vaníliás cukorral) habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
- Beleadagoljuk a tejet, beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd óvatosan beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.
- A tésztát kétfelé osztjuk, a felét a margarinnal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a magozott meggyel. A maradék tésztába belekeverjük a 2 ek cukrozatlan kakaót, és a meggy tetejére kanalazzuk a sötét tésztát is. Megpróbáljuk óvatosan, egyenletesen eloszlatni rajta.
- A tésztát előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
- Eközben elkészítjük a krémet. A pudingport a 2 dl meggylével felfőzzük, kihűtjük (ne zavarjon meg, hogy 1/2 l tejjel javasolják készíteni a pudingokat, ez egy sűrű, zselés krém lesz).
- A margarint a porcukorral robotgéppel összehabosítjuk, majd a pudingos-meggyes krémmel egyneműsítjük.
- Amint a piskóta kihűlt, egyenletesen rákenjük a meggyes krémet, és újra hűtőbe tesszük.
- A csokimázhoz a hozzávalókat alacsony hőfokon összemelegítjük, majd a kihűlt, hideg krémre tesszük. Tetejére villával hullámokat rajzolhatunk, hogy még szebb legyen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 23775
- Feltöltés dátuma: 2012. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Még főiskolás koromban ismertem meg ezt a sütit. Akkor ugyanis a vasárnap egyet jelentett a szülőktől, szerelmünktől való búcsú szomorúságával, ill. azzal az izgalommal, vajon a szobatársaink milyen élményekkel, és főként milyen a szülők által alkotott remekművekkel térnek vissza a koleszba. A hajdúböszörményi szobatársam édesanyja gyakran (bár szerintem nem elég gyakran) örvendeztetett meg minket ezzel a sütivel. Első hallásra bonyolultnak és hosszadalmasnak tűnik az elkészítése, de az ízélmény mindent kárpótol! Már régebben is kísérleteztem egy hasonló sütivel, ami puncsos meggyes névre hallgatott, és a különbség a Dunahullám és a puncsos meggyes között, hogy az egyszínű tésztából készül, puncsos pudingos krémmel. Úgy gondoltam, muszáj elkérnem Edit barátnőmtől édesanyja eredeti receptjét, hogy a kislányommal és a párommal is megismertethessem az igazi Dunahullám ízét. Ennek eredménye ez a hétvégi alkotás, ami mindannyiunknak nagyon ízlett. Remélem, nektek is fog. :-)