r
Nosalty Logó

Dunahullám meggyes krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Dunahullám meggyes krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 9592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    611.5 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    258 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7011.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1119 mg
  • Foszfor
    3474 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    996 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    531 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4973 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    8216 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2270 micro
Összesen 9592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a piskótát: a margarint a fruktózzal (porcukorral), vanília kivonattal (vaníliás cukorral) habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  2. Beleadagoljuk a tejet, beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd óvatosan beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.
  3. A tésztát kétfelé osztjuk, a felét a margarinnal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a magozott meggyel. A maradék tésztába belekeverjük a 2 ek cukrozatlan kakaót, és a meggy tetejére kanalazzuk a sötét tésztát is. Megpróbáljuk óvatosan, egyenletesen eloszlatni rajta.
  4. A tésztát előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  5. Eközben elkészítjük a krémet. A pudingport a 2 dl meggylével felfőzzük, kihűtjük (ne zavarjon meg, hogy 1/2 l tejjel javasolják készíteni a pudingokat, ez egy sűrű, zselés krém lesz).
  6. A margarint a porcukorral robotgéppel összehabosítjuk, majd a pudingos-meggyes krémmel egyneműsítjük.
  7. Amint a piskóta kihűlt, egyenletesen rákenjük a meggyes krémet, és újra hűtőbe tesszük.
  8. A csokimázhoz a hozzávalókat alacsony hőfokon összemelegítjük, majd a kihűlt, hideg krémre tesszük. Tetejére villával hullámokat rajzolhatunk, hogy még szebb legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23718
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dunahullám meggyes krémmel
NovakAndi 48 recept

Még főiskolás koromban ismertem meg ezt a sütit. Akkor ugyanis a vasárnap egyet jelentett a szülőktől, szerelmünktől való búcsú szomorúságával, ill. azzal az izgalommal, vajon a szobatársaink milyen élményekkel, és főként milyen a szülők által alkotott remekművekkel térnek vissza a koleszba. A hajdúböszörményi szobatársam édesanyja gyakran (bár szerintem nem elég gyakran) örvendeztetett meg minket ezzel a sütivel. Első hallásra bonyolultnak és hosszadalmasnak tűnik az elkészítése, de az ízélmény mindent kárpótol! Már régebben is kísérleteztem egy hasonló sütivel, ami puncsos meggyes névre hallgatott, és a különbség a Dunahullám és a puncsos meggyes között, hogy az egyszínű tésztából készül, puncsos pudingos krémmel. Úgy gondoltam, muszáj elkérnem Edit barátnőmtől édesanyja eredeti receptjét, hogy a kislányommal és a párommal is megismertethessem az igazi Dunahullám ízét. Ennek eredménye ez a hétvégi alkotás, ami mindannyiunknak nagyon ízlett. Remélem, nektek is fog. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...