r
Nosalty Logó

Dunahullám meggyes krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NovakAndi
Dunahullám meggyes krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

799
Kalória
9.4g
Fehérje
83g
Szénhidrátok
51g
Zsír
77.4g
Víz
84.5g
Koleszterin
6.5g
Rost
48.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 9592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    611.5 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    258 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7011.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1119 mg
  • Foszfor
    3474 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    996 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    928.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    531 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4973 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    8216 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2270 micro
Összesen 9592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a piskótát: a margarint a fruktózzal (porcukorral), vanília kivonattal (vaníliás cukorral) habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  2. Beleadagoljuk a tejet, beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd óvatosan beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.
  3. A tésztát kétfelé osztjuk, a felét a margarinnal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a magozott meggyel. A maradék tésztába belekeverjük a 2 ek cukrozatlan kakaót, és a meggy tetejére kanalazzuk a sötét tésztát is. Megpróbáljuk óvatosan, egyenletesen eloszlatni rajta.
  4. A tésztát előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  5. Eközben elkészítjük a krémet. A pudingport a 2 dl meggylével felfőzzük, kihűtjük (ne zavarjon meg, hogy 1/2 l tejjel javasolják készíteni a pudingokat, ez egy sűrű, zselés krém lesz).
  6. A margarint a porcukorral robotgéppel összehabosítjuk, majd a pudingos-meggyes krémmel egyneműsítjük.
  7. Amint a piskóta kihűlt, egyenletesen rákenjük a meggyes krémet, és újra hűtőbe tesszük.
  8. A csokimázhoz a hozzávalókat alacsony hőfokon összemelegítjük, majd a kihűlt, hideg krémre tesszük. Tetejére villával hullámokat rajzolhatunk, hogy még szebb legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Még főiskolás koromban ismertem meg ezt a sütit. Akkor ugyanis a vasárnap egyet jelentett a szülőktől, szerelmünktől való búcsú szomorúságával, ill. azzal az izgalommal, vajon a szobatársaink milyen élményekkel, és főként milyen a szülők által alkotott remekművekkel térnek vissza a koleszba. A hajdúböszörményi szobatársam édesanyja gyakran (bár szerintem nem elég gyakran) örvendeztetett meg minket ezzel a sütivel. Első hallásra bonyolultnak és hosszadalmasnak tűnik az elkészítése, de az ízélmény mindent kárpótol! Már régebben is kísérleteztem egy hasonló sütivel, ami puncsos meggyes névre hallgatott, és a különbség a Dunahullám és a puncsos meggyes között, hogy az egyszínű tésztából készül, puncsos pudingos krémmel. Úgy gondoltam, muszáj elkérnem Edit barátnőmtől édesanyja eredeti receptjét, hogy a kislányommal és a párommal is megismertethessem az igazi Dunahullám ízét. Ennek eredménye ez a hétvégi alkotás, ami mindannyiunknak nagyon ízlett. Remélem, nektek is fog. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!