Dorozsmai molnárponty Károly konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
188g ponty143 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
63g paprika10 kcal
-
38g paradicsom7 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
41 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
94g tejföl186 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0 kcal
-
6g zsemlemorzsa25 kcal
-
63g tészta232 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
886
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g ponty1143 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
500g paprika82 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
750g tejföl1485 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
7079
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
32g ponty24 kcal
-
10.7g gomba2 kcal
-
10.7g paprika2 kcal
-
6.4g paradicsom1 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g füstölt szalonna7 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
16g tejföl32 kcal
-
4.3g főzőtejszín6 kcal
-
0 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
-
10.7g tészta40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
151
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1309.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 773 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 339.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 1116 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 965 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
886
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 282.9 g
Zsír
-
Összesen 436.6 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 1152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10478.8 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 523 mg
-
Kálcium 1660 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 777 mg
-
Foszfor 6181 mg
-
Nátrium 1262 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 513.6 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2714.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1406 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 83 mg
-
C vitamin: 415 mg
-
D vitamin: 8930 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1623 micro
-
Kolin: 985 mg
-
Retinol - A vitamin: 1180 micro
-
α-karotin 389 micro
-
β-karotin 2433 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1893 micro
Összesen
7079
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 165 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg gomba
-
50 dkg paprika
-
30 dkg paradicsom
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 dkg füstölt szalonna
-
2 dl napraforgó olaj
-
2 dl főzőtejszín
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 bögre zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A pontyfilét alaposan megmossuk, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdossuk (irdaljuk) úgy, hogy a bőrt nem vágjuk el, csak akkor, ha a szeletet le akarjuk vágni. Az így elkészített szeleteket besózzuk, és hűtőbe tesszük.
- Közben elkészítjük a lecsós-gombás ragut. Ehhez kisütjük a felaprított szalonnát, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és addig pároljuk, amíg zsírjára sül.
- Ezután beletesszük a felaprított paprikát és paradicsomot, majd puhára főzzük. A végén elkeverjük benne a fele tejfölt, egyet forralunk rajta, és félretesszük.
- A tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Ha kész leszűrjük, és kiolajozott, magas falú tepsibe vagy tűzálló tálba borítjuk. Ráöntjük a lecsós-gombás ragut, és erre helyezzük el a zsemlemorzsában megforgatott, és kevés forró olajban pirosra sütött halszeleteket.
- A tetejére öntjük a maradék tejföl és tejszín keverékét, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt összemelegítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7612
- Feltöltés dátuma: 2014. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A pontyot nagyon szereti a család, és mivel nem szeretünk a szálkával vesződni, mindig filét veszek, amit beirdalok, és így veszély nélkül ehető. Ezt a receptet édesanyámtól tanultam, Ő sűrűn készítette vasárnapi ebédnek. Tartalmas, laktató és persze finom halétel.